Statcounter

onsdag, juni 04, 2008

Välkommen till Söderköping

Jag kom på en alldeles lysande idé som gör att jag slipper gå runt i stan och fota... Klicka här så får ni en skön promenad i min stad. Fast min och min... jag har bara bott här i 27 år, så jag räknas verkligen inte som inföding. Men jag älskar den lugna lilla idyllen och när turisterna invaderar brukar jag sitta och titta på dem nere vid kanalen...

Medan ni traskar runt och beser medeltida hus, lägger jag upp fötterna och njuter av 4 lediga dagar föröver... (Fast jag måste ta mig samman och städa på skrivbordet. Barnbarnet som inte brukar kritisera nånting, tyckte att det såg förskräckligt stökigt ut sist hon var här... )Växterna är planterade i alla fall... klart på både fram- och baksida. Känns bra. Ett par närbilder känns ännu bättre: Titt! som dom säger här... är det inte en liten kanariefågel som hittat hit... ?

31 kommentarer:

Emelie sa...

Jag har varit och traskat bland andra gammal hus idag, I Lysekil. Nu sitter jag på ett försenat tåg och har tråkigt (tack gode Gud för mobilt bredband) det brinner i en skog någonstans så jag kommer nog inte till Söderköping förrän någon gång i natt. Men imorgon ska jag promenera bland kända träkåkar, då är jag sörpings bo igen, för tillfället.

Anonym sa...

Du har fått gröna fingrar tror jag :O)

Bloggblad sa...

Lilla B: Tack - extra välkommet från en expert.

emelie: Välkommen hem!

Gunnel: Hm... jag kan nog om jag bara vill och tar mig tid. Även med matlagning och bakning... Fast ibland känner jag mig som en kastrerad katt: Vet hur man gör, men det blir inget.

Anonym sa...

Titta titta, vilken vacker plantering! Dubbelt så stor som min (och den är jag sååå stolt över)
Jag trodde jag var slug som planterade smultron bredvid sommarnejlika och hängpil. Det var det också...de första dagarna innan smultronen började väa och ta över hela krukan.
Nu ser det ut som en våldsam djungel med några stackars röda hjälplösa nejlikor i ena kanten...

Anonym sa...

Jag har ju faktiskt gått en runda i Söderköping, suttit på en restaurang vid kanalen en lördagkväll (det var väl en lördagkväll?) och det var hur mysigt som helst!

Anonym sa...

Det där med inföding känner jag igen...har ju "bara" bott på orten i 37 år...
Känner inte alla...som det skvallras om, eller kan det bero på ointresse från min sida?

Monica Hansen sa...

Underbara kaniner!

Bloggblad sa...

Marskatten: Ja, det gäller att veta hur växterna växer... jag har också råkat ut för ibland, att någon tar för stor plats (precis som med oss människor...)

När infödingarna kommer igång och pratar barndomsminnen... då är det bara att koppla av.

MMY: Vilken veckodag det var minns jag inte - men en härlig kväll var det! Gör gärna om besöket!

Ginger: Synd bara att de fick ett engelskt namn: Rabbit Crossing... som om inte Kaninövergång - eller -överhopp... var bra nog...

En dag stod det i tidningen att en kanin var stulen... men det var fel. Det ska vara ett mellanrum...

Anonym sa...

Har just tittat på Musikantas bilder från er vackra stad - fast det jag gillade bäst var brevlådorna. Urgulliga!

Och du har varit duktig igen och fått blomlådorna fina. Bra kort på kombinationerna.

Var nu flitig och städa upp på skrivbordet så du inte får mera klagomål från Sångfågeln! :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: De brevlådorna har jag inte ens sett... men det blir nog en hel del promenader nere i stan i sommar, så jag ser dem nog.

Ska genast sätta igång - har laddat med en timmes stavgång och känner mig rätt pigg nu.

mossfolk sa...

Så fint du har det! Jag blir alldeles avundsjuk. I år har jag knappt gjort något alls eftersom flytten är precis mitt i sommaren...

Bloggblad sa...

mossfolk: Tackar! Eftersom vi är hemma så mycket om somrarna, brukar jag kosta på oss (alltså, maken får betala det mesta)en del blomprakt. Då är det så mysigt att sitta under äppelträden, och sen gå in på altanen när det börjar bli ruggigt.

Klimakteriehäxan sa...

Så fint det blommar! Måste berätta att jag fått en physalisplanta, ska bli intressant att se om jag får lika bra skörd som du!

Annika sa...

Jag gillar verklien krukplanteringar. Jag har massor!! Det lyser upp och blir så snyggt.
OCH eftersom det är krukor kan jag bära över dom till min granne så att hon kan ha hand om dom medan jag är i norden i 8 veckor...Peter glömmer nämligen helt bort att vattna :-)

Musikanta sa...

När jag kommer för att hämta mina kantorsvärmare vill jag passa på att få en blogglektion i hur man tar så vackra närbilder på blommor - tack på förhand som det brukar heta.

Kul att du länkade! Fick en ny bloggkompis på det sättet.

Bloggblad sa...

K-häxan: Stor kruka, mycket jord... två tips att börja med.

Annika: Här har vi så tjock lerjord - blir som cement väldigt fort, jag orkar inte rensa ogräs... och då är krukor bra! Här är de flesta grannar bortresta på sommaren, och bara vi är hemma... så inte för den skull.

Musikanta: Det tog flera år innan jag hittade närbildsknappen på min förra kamera - du har säkert en också. På min nya stora är den lättare att hitta (och mer effektiv)
Genom att länka slapp jag ju en massa jobb... :)

Hannele på Hisingen sa...

Är det viktigt att vara inföding...

(haha, hälften av mina barn är födda på Hisingen :)

Vonkis sa...

Härliga bilder det där. Tänk vad lite färg kan göra!

Anonym sa...

Härliga bilder på färgglada blommor!
Gillar själv färg ute i trädgården, det piggar upp!

Ha en skön helg!

/Caroline

Bloggblad sa...

Hannele: Själv tycker jag inte det, men när snacket kommer igång missar man mycket roligt om man inte känner till allt sen barnsben. Och det är bara då det märks, på fester o.dyl. när folk pratar gamla minnen.

Vonkis & Caroline: Tack - och visst är det märkligt att blommor ger så mycket liv.

Jag ska ut och gå nu - sen får jag barnbarnsbesök...:)

Hannele på Hisingen sa...

gamla minnen, man kan inte bara leva i det förflytna

Anonym sa...

jag skrev väl i det förflutna

Anonym sa...

Bloggblad!!!!! Nåt är väldigt fel här!!!?? Underbart vackra bilder, men inte en enda bild av stallet i Söderköping!!! Missade jag bara den bilden?? :D KRAM!

Bloggblad sa...

Hannele: När ett gäng infödingar kommer igång och berättar minnen är det inte precis läge att tala om det för dem...

Ingela: Tänkte på dig i veckan... när jag äntligen kom iväg till provtagning...

Stallet... hm... räcker det inte med att det låg bredvid min joggingrunda på den tiden jag joggade flera kvällar i veckan?

Anonym sa...

Bloggblad: Hos er i Sörping, eller i "stan" ? Jag smet hem tidigare i tisdags vilken var den sista dagen för terminens provtagningar för min del! Jag var hellre hemma och studentpysslade!

Bloggblad sa...

Ingela: Nej, vigseln var utanför Åtvidaberg- en mil mot Ö.Rydshållet - där det är så extremt vackert med sjöar och hagar. Brudens mors föräldragård.
Festen var på Yxnerums kursgård.

Bloggblad sa...

Äsch... föräldragård heter det väl inte... (trött!) barndomshem ska det vara...

Anonym sa...

Bloggblad: Jag undrade var du tog provet!! Inte var vigseln var. Egentligen. Men det gör inget. Stor kram från Ingela ;) (Såg du hur farligt vi har det på ridningen?? Hörde du ambulansen??)

Bloggblad sa...

Ingela: Hehe... hade väl huvet fullt av det som skulle komma... jag var i Nrkpg och tog det! Hade vägarna förbi så lägligt.

Jag hör bara ambulanserna som kör på E22... men jag ska titta på er blogg nu!

Anonym sa...

Bloggblad: Så trevligt att du fick komma till vår "sjangtila" inrättning!! Hoppas det gick bra!?

Bloggblad sa...

Ingela: Synd att inte du var där... men det gick rätt snabbt och smidigt. Och på ett nytt ställe mot senast för ...7 år sen. Men när jag födde barn var det inte byggt...