Statcounter

söndag, augusti 10, 2008

Bortkastad möda?

Jag kan ju inte låta bli - trots att det förmodligen är bortkastad möda... Varenda gång jag frankerar bläddrar jag i min ärvda pärm för att hitta nåt som passar... Tåg eller bil? Mmm... Både motiven och åsikterna går isär... Men bara jag får igen pengarna är jag nöjd.

Skolstarten närmar sig ... "Och vad är det för märkvärdigt med det då?" tänker förstås den som haft tre eller fyra veckors semester. Jo, dels har kroppen hunnit gå ner i ständig halvdvala, dels är det inte bara sätta sig vid skrivbordet eller var man nu sitter/står, och fortsätta där man slutade. Som maken, i måndags tog han vid där han lämnade jobbet för 6 veckor sen.

Jag får några nya elever, nytt schema, delvis nya arbetsuppgifter och ska dra igång nya projekt som jag ännu inte vet särskilt mycket om och jobba som klasslärare en dag i veckan. Första veckan ska jag eventuellt göra nåt helt annorlunda: vara tolk åt en nykommen liten tysk elev på en skola utanför stan, så att hon har lättare att komma igång. Tror jag. Men först väntar en mängd möten och träffar och planering... och förhoppningsvis några fikapauser.

Jag klagar inte - bara förklarar bara varför jag måste ladda och stöna inför varje skolstart.
Ny almanacka med personlig framsida är fixad... inga fulltecknade blad - än.
Tvättkorgen är tom. Strykkorgen är tom. Nästan alla sommarröjprojekt är klara - det var bara ett jag inte mäktade med... Utvilad... nej - stopp! Vila? Det har jag glömt. Bäst att jag tar mig an det i morgon, då.... sista lediga dagen.

24 kommentarer:

Lena sa...

Reklamerade en tågresa för några veckor sedan... får se hur lång tid det tar.

Skolstart ja, jag gillar jobbet, men vi rivstartar alltid och det känns väl så där. Än så länge ser mitt schema bra ut, men vem vet vad som händer.
Jag har stryktvätten kvar :) och en trädgård som just nu regnar bort. Får väl se om den tar sig eller om det definitivt blir höst här nu.
Njut av de sista dagarna, det ska jag göra.

Bloggblad sa...

Panter: Jag som kommer in lite här och där och plockar elever, kan ju aldrig göra nåt säkert schema förrän verksamheten är igång, och eftersom det är små skolor jag är på och inte jobbar heltid, blir jag hårt "drabbad" av fasta slöjd- och idrottstimmar. Får ta det som blir över...
Jag gillar också jobbet - är bara trögstartad.

Klimakteriehäxan sa...

Fin almanacka, den blir nog full snart! Men se nu för allt i världen till att vara riktigt lat den sista lediga dagen!!!

mossfolk sa...

Inget arbete alls ordineras den sista lediga dagen. Skönt ändå att börja med en fyradagarsvecka...
Vilken härlig framsida på den almanackan!
Den blev man glad av redan nu och tänk då mörka vinterdagar :)

Bloggblad sa...

K-häxan: Jorå, jag har bara ett "måste": korrektur med tryckeriet om f-bladet, första vändan. Men det är lite kul att pillra med och tryckarkillen är så trevlig. Sen: ingenting!

mossfolk: Se ovan: nästan ingenting blir det. Ska bara dega och låta tiden gå...
Jag blir alltid glad av bilder på den lilla - har suttit många gånger på tråkiga konferenser och tittat på hennes smajl.

Anonym sa...

Passa nu på att unna dig lite VILA sista dagen, innan allt drar igång igen!

Almanackan fylls säkert på, snabbare än vad du tror...jätterfin är den förresten!

Ingela sa...

Alla projekt utom ett - det låter något det.

Själv planerar jag varje sommar som om den vore lång som fjolvintern. Fast det är den ju inte. Jag har insett att jag aldrig kommer att hinna det jag planerar, men kan inte låta bli det i alla fall.

PGW sa...

Är det någon här som lyckats reklamera en tågresa och verkligen fått något tillbaka? Jag har en känsla av att mina reklamationer försvinner i ett svart hål någonstans i Ånge eller så?

Susanne sa...

Så du börjar redan på tisdag. För mig återstår ännu två dagar på det här förlängda sommarlovet (det vill säga det började i förtid). Och ännu återstår några måsten, som jag nog ska hinna med.

Vilken vacker lärarkalender du har! Mycket finare än Gleerups' dito, som jag tror är svart även i år. Man blir ju pigg bara man tittar på dina fina foton.

desiree sa...

Jag har hört talas om att det finns andra jobb. Förutsägbara, organiserade, med fikapauser. Fast jag undrar... jag har aldrig sett nåt på riktigt. Det kanske är en fantasi.

Bloggblad sa...

M-katten: Jorå! Här ska lättjan gro!

Ingela: Som princip tycker jag illa om att göra listor... men... det är ju så himla skönt att kunna bocka av - och utan lista inget avbockande...

PGW: Jag har fått nys om just i min blogg att folk faktiskt fått det... alltså inte reda pengar utan i biljettform.

Susanne: På skolan där jag är stationerad mest, måste nya exp.personalen ha missat mig... jag har inte fått nån som helst info om vad som sker där. Bara vad vi i sv2-gruppen gör... Vet inte om jag ska säga nåt... jo, det gör jag nog. Kan ju missa nåt kul..

kd: Men för en spontanpedagog som mig vore det nog rätt trist... (spontantpedagog= en lärare som inte vad h_n gör förrän medan det görs...)

Annela sa...

Åh, jag avundas dig inte ett dugg. Njuuuuut av den sista lediga dagen! Jag ska tänka på dig när du sitter på alla konferenser och planeringar.

Elisabet. sa...

Byt jobb, Bloggblad!
Sök arbete i närmsta Ica, - eller Konsumbutik, (Vivo kan också duga ..), du får då ha tre veckors sammanhängande semester på sommaren och resten som du vill och jag lovar dig .., du kommer inte att ha några som helst problem med att komma igång!

Kram, kram från semesterfirerskan.

Anonym sa...

Så fin almanackan blev:)

Musikanta sa...

Jag drömde i natt att jag erbjöd mig att komma och vikariera som klasslärare - jag sa att jag var bra på både att måla och spela...

Detta för att jag ville tjäna pengar för att emigrera till London och bo där i fortsättningen...

Jag vet inte om det var en reaktion på att jag haft sju förrättningar på tre dagar...

Jag ska också pryda min nya almanacka med ett foto av Lillmirren. Kul idé!

Vonkis sa...

Vi bar sedan redan i starten i gårkväll men det var bara bra, så fick jag en timme mindre att fördriva i Nkpg innan jag skulle till jobbet.

Evas blogg sa...

Åh vilken fin almanacka! Ja tänk att det redan är skolstart. Som alltid går sommaren så fort.

bollebygdsbo sa...

Du har minsann hunnit med en hel del.
Min stryktvätt finns kvar - ännu så länge.

Hoppas att det går bra att starta på nytt igen.

Bloggblad sa...

Annela: Jag njöt hejdlöst… fast det var rätt kul att komma till jobbet i dag och fika ihop med kompisarna…

Elisabet: Hehe… du har inte förstått vidden av brist på siffersinne – det var nåt som jag inte fick med mig på livets färd… ackackack vad jag skulle trassla till det…

Monica: Tack – jag är så nöjd så.

Musikanta: Å, vilken mardröm… av samma kategori som när jag drömt att jag ska spela orgel/piano och inte har några noter…

Vonkis: I Nrkpg är det väl lätt att roa sig ett par timmar : )

Eva: Tack – det värsta är att den går fortare för varje år…

B-bo: Jorå, det var bara nothögarna jag inte fixade… brukar alltid se till att slippa det där vanliga vardagsjobbet de första veckorna, för jag vet på förhand att jag somnar så fort jag kommer hem.
Och – det gick bra att börja. Kändes lite kul faktiskt.

Lena sa...

Den reklamerade tågresan genererade ett värdekort på samma summa som den ursprungliga biljettens. Skönt att det fungerade.

Anonym sa...

Min mamma vill med ha en sån fin almanacka med kort på mig :) Vill passa på att säga till mormor att jag med börjat på dagis igen. Jag flög ur sängen 6.00 i måndags. Lycka till på jobbet mormor.
Obs! Jag hälsar till er alla som känner mig Kram Linnéa

Bloggblad sa...

Panter: Jag hoppas värdekupongerna kommer före höstlovet... tänkte ta en liten utflykt då.

Anonym: Det ska väl gå att ordna! Kommer du hit och äter kräftor på lördag?

Hannele på Hisingen sa...

Vilken trevlig almanacka.

Anonym sa...

Så bra beskrivet om skolstart! Det är fullt ös från dag ett. Jag träffar folk som säger: "Jo, jag har jobbat ett par veckor nu, men det är tomt i de andra kontoren. Jag har tagit det ganska lugnt faktiskt." Ho, ho! Undrar hur det är?
Och sen är det lite synd om oss med så lång semester - vi går ner i dvala. Man glömmer hur det är att arbeta. ;-)