Statcounter

torsdag, januari 08, 2009

Antikt...

Nu har maken och jag suttit och glott på teverutan för att inte missa några kända ansikten - det var många! Jättekul... Det är HAN... och titta där är HON... Där är en elev... vår förra granne... jobbarkompis... Jag skrev kanske i september att jag var där med min supkopp, men jag la inte ut bilder. Nu har ju många av dem redan varit med i teve, så då törs jag. Den tafatta lilla tanten i röd jacka och randigt paraply är ert eget Bloggblad. Långt efter att de tog bilder från kön. Regnet upphörde när jag kom flera timmar efter att de startade, i teve syns inget av att det var kallt och ruggigt och lerigt och vått... Och nej - jag har bara en jacka och den är röd, så det är inte för att synas! Här filmar de en gymnastiksko, den kommer väl med i nästa program härifrån. Kön ringlar sig sakta förbi punschverandan - och vi glor intensivt allihop mot filmteamet.

Och här är det killen från pianoaffären som blir filmad... och vi glor allihop lika intensivt... För oss från landet är det här jättemärkvärdigt!

En man framför mig i kön hade åkt från nånstans i Halland - sovit över i S-g och skulle göra det en natt till...

Nå, hur gick det med min supkopp? Den har en intressant sån där... vaddetnuhette... v... äsch, historia - den har jag berättat om tidigare ihop med storyn om min mormors mormors supande man, men nu fick jag veta att den kommer från Gusums bruk och tillverkades mellan 1780 och 1820. Det var de år de inte stämplade sina grejer. För ca 30 år sen var såna tumlare mycket värdefulla när gamla gubbar samlade (visste inte att de kallades så) (alltså supkoppen, gubbar har jag alltid känt till...) men numera är de inte värda mer än högst 1500 styck i det fina skick min är i. Tumlaren alltså. inte gubben! Vilket inte är intressant eftersom jag inte tänkt sälja den. (Fortfarande pratar jag om tumlaren!) Historien (jag kommer att komma på det rätta ordet så fort jag rest mig från datorn!) är viktigare och nu vet jag ålder och härkomst.

17 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jaha, det missade jag ... men kanske kan man se det på webben? Var du med ..-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Nej, nej! Vi var flera tusen som inte "kom med" fast alla fick vi våra saker tittade på och värderade - av antikprofiler som gäspade stort... när inte kamerorna var på... De filmningar jag gick förbi kommer kanske i nästa.

Jag säger som dom som missar frågan i Ring så ... "Det var roligt att komma fram!"

Ingela sa...

Jag såg faktiskt programmet och nog var det intressant. Men jag är så himla glad att jag inte äger något som är gammalt och värdefullt. Jag skulle inte vilja sälja det och jag skulle säkert inte vilja ha det framme heller eftersom jag tycker att det mesta i den där vägen är ganska fult.

Anonym sa...

Proviniens?

Anonym sa...

Jag flaggar för min nyöppnande blog med ambition att presentera frispråkigt och intellektuellt högtstående material i ämnet historia.

http://skyddsrummet2.blogspot.com/

Bonus 1: mina wallpapers.

http://www.wallpapergate.com/author1815.html

http://www.wallpaperbase.com/author/Kraxpelax

http://screenfonds.blogspot.com/

Bonus 2: min poesi.

http://kraxpelax.blogspot.com/

http://poeter.se/poetHome.php?writerId=21077

- Peter Ingestad, Solna

Lilla B sa...

Spejade efter dig även om du annonserat att du nog inte skulle synas :).
Tycker mycket om detta program som är så lärorikt. Med åren har värdet på sakerna kommit alltmer i fokus, lite synd, tycker jag, men förståeligt ändå.

Monica Hansen sa...

Jag tror jag såg dig men inte helt säker...

Översättarhelena sa...

Proveniens är nog ordet du söker :)

Lyckliga Grodan sa...

mitt abseluta favoritprogram genom åren..
jag har sett det i 20 säsonger inser jag när det faktiskt är 20:e säsongen det sänds..
förr såg jag varje avsnitt..
nu ser jag mer av en händelse..

igår såg jag..
men inte dig dock..
eftersom du inte syntes..
;)

Miss Gillette sa...

Du säger visserligen att du har berättat om supkoppen tidigare, men kan man i alla fall få se hur den ser ut? Eller om du hittar en länk till den tidigare anteckningen om den?

Anonym sa...

"...och vi glor allihop lika intensivt". Väldigt målande beskrivet, och väldigt skoj! Måste ha känts häftigt att komma iväg ändå! Jag har flera grejer här hemma som jag sneglar på ibland och undrar. Sen går jag till spegeln och övar på att säga "Nämen vad SÄGER du!? Ojojoj!" några gånger.

Bloggblad sa...

Ingela: Det mest värdefulla vi fick ärva, det sålde vi eftersom vi tyckte det var fult - allihop... för mig är det viktigare att de gamla saker jag har, har en proviniens (TACK NI SOM KOM IHÅG - JAG FASTNADE PÅ V... men kom ihåg det när jag hade lagt mig!) som säger mig nåt. Jag njuter inte av att nåt är gammalt och värdefullt annars.

Lilla B & Monica: Jag syntes inte, men ser på håll ut som vilken liten tant som helst.

lilla B: Ändå låtsas alla som om det inte är intressant...

Lyckliga grodan: Jag tycker det är ett skönt program, lättsamt och lärorikt.

Miss G: Det kommer!

Anders: Jag kom med på lokalteve när de svepte förbi, sakta... och då insåg jag just att vi allihop glodde som fånar - det var mycket att se, men jag trodde inte vi såg så fåniga ut...
Fortsätt träna - en dag kommer de till dina trakter, då får du köa i tre timmar....

Bloggblad sa...

Kraxpelax: Enligt god bloggarsed skaffar man sig läsare genom att läsa andras inlägg - svara trevligt och intresserat och sedan hoppas på att besöket återgäldas. Och har man en läsvärd blogg återkommer folk. Känns inte bra att bara gå in och göra reklam. Lite av spam-känsla, tycker jag...

qi sa...

Jag kollade men såg dig inte... Jaså, det kommer ett till från samma ställe, då får jag titta igen om du syns!

Vonkis sa...

hmm, jag somnade visst i soffan jag...

Anonym sa...

Jättekul program. Jag frågar maken ibland, om vi har nåt värdefullt hemma? Det har vi nog inte (och nu är ungarna också utflugna ;)

Bloggblad sa...

Qi: Ja, nästa gång det är härifrån ska vi kolla noga!

Vonkis: Inte så ovanligt att man gör det...

Hannele: Vi har inte heller så mycket som är värt att köa för - vi har redan sålt det mesta arvegodset på auktion, utan att bli rika...