Statcounter

torsdag, januari 08, 2009

I kväll...

I kväll kommer jag att sitta klistrad vid teven - utan distraherande stickning - och spana in vänner och bekanta kl 20.00 när Antikrundan från Söderköping visas. Jag stod i kö med min supkopp länge - det trevligaste köstående jag varit med om. Aldrig trodde jag att jag skulle ha ork att vänta - men det var kul med mycket prat och skratt, och när vi kom så långt fram att vi såg teveinspelningarna på två ställen, var det extra roligt. Men urskilja ett bloggblad bland alla ansikten lär inte gå... däremot har jag redan på förhandsvisningarna sett flera för mig kända ansiktet. Tänk så konstigt egentligen, att det är mer spännande att se bekanta aniskten i teve än live på stan...

F.ö. kan meddelas att stadsturen blev riktigt lyckad. För både mig och plånboken...

13 kommentarer:

mossfolk sa...

Hi, de visade ju från Karlskoga där någon gång före jul och både en gammal granne och en fd elev var med. Kul när det är folk man känner igen i rutan :)

Ingela sa...

Jag kanske får göra det även om det är ett program som jag inte brukar se. Å andra sidan är det inte många program som jag brukar se, så varför inte ett undantag?

Bloggblad sa...

mossfolk: Egentligen tycker jag det är konstigt att det är så kul... vad är det för speciellt med att skymta förbi där? Skillnad om det är nån som verkligen deltar i nåt.

Ingela: Gör du ett undantag, det tycker jag, så får du se lite fina bilder från Sörping i höstskrud.

Annela sa...

Jag ska absolut titta. Söderköping har jag aldrig varit i och är så nyfiken.

Tankevågor sa...

Nu ska jag också se på Antikrundan när jag vet att den är från dina trakter.
Kom du någonsin fram med din supkopp?

Vonkis sa...

Åja, jag ska nog spana efter dig!

Evas blogg sa...

Jag såg dig inte :(

Klimakteriehäxan sa...

Men hur gick det med din antikvitet då? är du snuskigt rik nu, eller bara besviken?

Bloggblad sa...

Alla: Svar finns i eget inlägg!

Anonym sa...

Du har så rätt - att se ett ansikte man känner igen på TV, även om det bara är för en nanosekund, blir en upplevelse trots att man kanske ses som grannar varje dag av året. Själv tycker jag det är spännande att höra min egen röst när jag t ex talar in ett meddelande på telefonsvararen, men det är du väl bortskämd med? (Att höra din egen röst alltså).

Om supkoppen har jag läst i din blogg för några månader se´n.
Vilken trevlig dag i alla fall med prat och kommentarer och möte av nya människor med intressanta grejer för bedömning av antikexperterna. Synd att jag inte kan se programmet p g a avståndet.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Eftersom jag spelade in mina barn så ofta när de var små, vande jag mig vid att höra min röst, men jag tycker inte om öschöttskan som slår igenom.

Sånglektionerna spelar jag också alltid in, och efter att ha hållit på i några år har jag vant mig även vid sångrösten...

Går det inte att se svt genom internet? Nästan alla program läggs ut där.

Anonym sa...

Jo det går att se SVT men det känns så ensamt att sitta framför datorn (jag har inte bärbar) i kontoret och glo när TVn och soffan står alldeles intill och framför brasan dessutom. Vi har +5 grader just nu så brasan lockar.

Jag ser mycket BBC och där finns varje söndag Antiques Roadshow.

Och öschöttskan är nästan det jag gillar bäst när jag hör dig i bakgrunden. Det låter så hemtrevligt, precis som värmländska. Eller dalmål eller etc
Dialekter är så härliga!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Å, vad lycklig jag blir - att någon gillar min öschöttska. Den tog lång tid att träna in då när jag kom hit med min "fina" uppländska som 10-åring... och trots att jag kämpat i nästan 40 år för att bli av med den, sitter rester kvar. Näe... jag är äldre... för tusan, det är nästan 50 år... ojojojoj.