Statcounter

tisdag, februari 09, 2010

Nu kommer B...

Så där, nu är det gjort. Nån gissade faktiskt i närheten där med audition... Men Andhämtning... så långt ifrån det som det går att komma! Det var hur svårt som helst för oss som inte varit med förr... alltså, jag har varit i inspelningsstudion och jobbat ett par gånger förut, men då har jag bara suttit med och tyckt, ingen konst alls. Och sjungit i kör har jag gjort så länge jag kan minnas, men i en liten kör - hopplockad för det här tillfället - i en torr studio med hörlurar och ingen snäll återklang som förlåter snedsteg, det var en förstagångsupplevelse. De andra tyckte också att det var svårt, men till slut, med hundra omtagningar plus en massa tekniska finesser så lät vi som en tjugomannakör. Tre timmar för två låtar - säger väl en del om svårighetsgraden...Betänk då att två var proffs och resten vana amatörsångare och notläsare. (Nej, jag räknar mig inte till proffsen i det här läget.) Det var ett par körsatser till en demo i det projekt jag jobbat med under hösten som skulle spelas in - den ska ligga till grund för dem som sen ska uppföra det här lajv. De här sångerna har jag skrivit texten till, och även hittat en superbra arrangör till - så det blev min uppgift att få ihop ett lämpligt gäng. Det var inte svårt att hitta duktiga sångare, men att få alla att kunna samtidigt som studion var ledig, det var svårare än att skriva texterna! Nu väntar jag med spänning på att få en inspelning med solisterna pålagda som glitter på moset.

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, det måste ju vara som självaste julafton för dig, madame!

Hoppas nu att det blir bra, men det blir det såklart.

Bloggblad sa...

Elisabet: Det var jättekul - fast svårt. Men bara att vara i den miljön ... härligt!

Vi fick höra ett halvfärdigt resultat som bådar gott inför det färdiga.

Cicki sa...

Jag sitter här och ler och är så glad för din skull. Just nu går du från den ena klarheten till den andra. Oj vad jag gläds med dig. kram

Evatina-beth sa...

Visst är det härligt med utmaningar. Ibland undrar man förstås vad man gett sig in på och vill gärna backa ett steg för att kunna tänka till en gång extra innan man svarar ja till något. Men om man fullföljer och det blir bra, vilken kick man får. Blir det inte helt bra har man i alla fall lärt sig något. Lycka till i fortsättningen!!

Annika sa...

Vad roligt för dig. STORT!!
Jag är också superglad för din skull!
MEN; jag kan tänka mig att det är svårt att stå i studio och sjunga...
Häftigt, och lycka till!!!

Bloggblad sa...

Cicki: Det är en gåva att kunna glädjas åt andra! Själv har jag lätt för att bli avundsjuk - MEN jag brukar också kunna erkänna när jag blir det.

Eva: Javisst är det kul med utmaningar, jag har fått för vana att tacka ja till ibland lite för tuffa saker, och igår undrade jag flera gånger över om jag alls kan sjunga... jag hörde inte ett dugg vad jag sjöng periodvis.

Annika: Tack - jag ser enormt mycket fram emot att projektet ska sjösättas, de ska börja öva i mars. Först då vågar jag tro på det på riktigt.

Miss Gillette sa...

Å vad kul! Grattis!

Bloggblad sa...

Miss G: Det stora grattiset tar jag för att jag alls får vara med i det här projektet, för det känns himla bra. Sen har jag slitit ont med att få ihop den här kören i mer än en månad - hittat nya när folk hoppat av en efter en... så jag är tacksam att jag inte är mer ansvarig, och från och med nu har jag inget ansvar, ska bara vara med vid sidan om.

Christina sa...

Så himla roligt! Så spännande det ska bli att höra om resultatet!

Bloggblad sa...

Christina: Jag hoppas kunna lägga ut nån liten snutt i alla fall...

Eleonora sa...

Oj vad mycket spännande som händer för dig just nu!! Tänk att det är så mycket som måste stämma för att knyta ihop säcken. Men slutresultatet kommer säkerligen att bli sååå bra. Och det kommer att bli spännande att få höra så småningom. Lycka till med allt!
Kramis från Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: Ja, det går i vågor. Men just nu är jag glad för varje "tom" dag när det inte händer nåt.

Och jag får alltmer respekt för dem som sjunger stämsång i studio!

Marianne sa...

Så roligt att det går så bra allt med dina projekt! Jag längtar tills vi får höra också!