Statcounter

söndag, april 18, 2010

Flera dagar...

Nu har det gått flera dagar sen jag var inne och läste bloggar och kommenterade... känns länge sen. Vårt internet låg nere i mer än ett dygn, och jag hann nästan (bara nästan) vänja mig av med det.

Var på fin konsert i De Geerhallen igår med familjen, lite av studiebesök inför det jag jobbat med under vintern, det som ska sättas upp på annan ort i höst och som jag bara antytt lite om i bloggen än så länge. Mer kommer när det närmar sig. Det var i alla fall väldigt bra och trevligt, jag pratade med textförfattaren i pausen och vi jämförde lite hur vi tänkt. Det kommer inte att bli likt vartannat alls, märkte jag, och det är bra det.

Barnbarnet var med, rejält impad av folkmängden och av artisterna, men jag tror att hon blev ännu mer impad av restaurangbesöket i en närbelägen källarlokal efteråt... Oj, vad hon hade legat i och övat med kniv och gaffel! Här försöker hon få morfars leende rätt, han har svårt för fotografer.
I dag var det dags för Förklädd Gud. Stor kör från hela kontraktet och förstärkt kammarorkester - lite svajigt var det på genrepet, så där lagom så att alla skärper sig när det är "på rikt". Det funkade och lät kanonbra. Kyrkan var i stort sett fullsatt, även om det tas in många fler extrastolar till jul, men drygt 200 känns jättebra en vanlig söndagskväll. Det är inte ofta jag får gåshud medan vi sjunger, men det hände ett par gånger i kväll. Den som sneglar efter mig, gör det förgäves, jag finns precis till vänster om bilden. Nu känns det riktigt bra med två kulturella toppendagar efter varandra. Dags att ta sig an vardagen, hänga tvätt var det visst...

16 kommentarer:

Christina sa...

Jättekul alltsammans men allra roligast är barnbarnets min när hon vrider huvet rätt på morfar ;)

Bloggblad sa...

Christina: Hon gick in för det! Och tro inte att nån annan får göra så med honom.

Eleonora sa...

Ser att du också sitter uppe vid datan denna sena timme, så om jag skyndar mig att skriva,hinner du läsa innan du träffar kudden.

Vilka fantastiska kulturevenemang du fårr vara med om. Att kyrkan var fullsatt var verkligen ett underbart gott betyg!

Spännande att så småningom få höra litet mer ingående om dina antydningar. Du kan då konsten att göra oss nyfikna också!

Hoppas köksrenoveringen framskrider som tänkt! Ha det gott och kram till dig

Annaa M sa...

Ändå känns det ibland som om det bara är du som är inne och läser och kommenterar! Funderar lite över det där med "folkmängd" men håller tyst. När det kommer till barnbarn hoppar nog även den värsta språkpetimeter över skaklarna. Förmodligen helt avsiktligt.

Bloggblad sa...

Eleonora: Nej, jag hann stänga av och gå och lägga mig. Men nu är jag hemma- och på väg till nästa skola.

Köksrenoveringen håller tidsplanen än så länge, dvs maken ska vara hemma och riva och måla nästa vecka.

Det andra projektet är så pass långt gånget att det inte är fullt så hemligt längre. Jag hörde att huvudpersonerna fotades iklädda rätt kläder i lördags kväll, de sjöng på den konserten vi var på.

Annaa: Aktiviteten bland bloggare har helt klart mattats - i alla fall hos de vardagsbloggare jag besöker. Om alla bara pysslar om sin egen blogg och ingen läser varandras, då tappar det ju bloggandet en del av meningen. Tycker jag.

Anonym sa...

Roligt för dig med kulturella evenemang men roligast för mig är att du/ni är tillbaks på bloggen igen ;o)

Kul att det går bra med projektet!
Det ska bli så spännande att får höra mer om det!

Kulsprutan

cruella sa...

Vad härligt att sjunga Förklädd gud! Det har jag bara gjort en gång, men jag lyssnar ofta och gnolar en trudelutt:-) Och sjunger altstämman i tvättstugan.

Miss Gillette sa...

Vilken god helg du haft. Det skulle vara kul att sjunga med orkester som ni gjort nu -- min kör har gjort det förr, men jag har aldrig varit med om det. Hoppas det blir ett sånt samarbete inom inte alltför många år.

Ja, det är gôtt när man blir knäsvag av det man själv sjunger. Men du: hur får man karlar till sin kör? Var ska man fiska?

Annika sa...

Vilken härlig bild med barnbarnet och morfar!!
Fniss...
Låter som en bra helg!! Härligt med bra konsert och sen en god middag på det.
Hihi, om jag inte har internet blir jag rabiat...så det var ju bra om du nästan vande dig av med det under ert bortfall. Jag är djupt impad :)))

Bloggblad sa...

K-sprutan: Det var inte tänkt som avbrott. Men nu har du fått mail i alla fall.

Cruella: Det är ett behändigt och vackert stycke, konstigt nog har jag aldrig sjungit det förut, bara hört det ett antal gånger.

Miss G: Vi gör det till jul varje år, plus en gång till under året när det är sammanslagning, men den här gången var det flera musikstudenter inhyrda så det lät extra bra.

Annika: Jag skulle önska att jag kunde ta fler pauser och hinna med mer kultur.

Marianne sa...

Men det var hemskt vad många vi är som ska hänga tvätt i dag! Jag också, och Olgakatt också!

Kul med mycket musik i helgen, jag längtar tills jag får en massa viktiga konserter att springa på : )

Bloggblad sa...

Marianne: Den fina helgen gav flygkraft hela dagen idag.

Kommer att segdra så mycket jag kan resten av veckan!

Klimakteriehäxan sa...

Ibland räcker tiden bara inte till. Hade inte laptoppen påslagen fre-lö-sö-måndag!!!

Anonym sa...

Slöar ni till Bloggare (re K-häxans kommentar och din egen)???

Tänk på oss stackars läsare som förstås undrar var ni är.....:o)

Jag skojar bara - litet spänning i tillvaron behövs.

Kulsprutan

Musikanta sa...

Jag har ju varit hos Mirren en vecka, så att sitta framför datorn kunde man bara glömma. Inte förrän vid halv tiotiden på kvällen när den siste unge mannen äntligen somnat kunde man kanske slagit sig ner, men då var man helt slut...

Men visst är det så att man faktiskt bör gå in och läsa hos andra om man vill ha kommentarer på sin egen blogg. Och det vill man ju gärna!

Hade gärna gått och hört på den förklädda Guden om jag hade varit hemma. Kören ser jättesnygg ut på kortet med de vita blusarna och svarta kjolar. Bättre än körkåpor.

Bloggblad sa...

K-häxan & K-sprutan: Ibland måste bloggandet stå tillbaka för själva Livet, det där en bit bort ifrån tangentbordet...


Musikanta: Det var faktiskt ovanligt bra, jag är nästan förvånad över att det funkade så pass!

I mina ögon såg vi ut som servitriser hela bunten...

Du la väl märkte till tidningsnotisen- och förstod nog säkert varifrån den kom. Ordagrant tog han in det jag skrev, fast suddade förstås bort namnet...