onsdag, maj 12, 2010

Snart sticker jag...

Så underbart skönt det ska bli att sticka iväg på körresa och lämna detta prylinferno. Bilden ni ser, kära läsare, är ett avsnitt ur verkligheten som inte roar mig lika mycket som klädvisning... t.ex. Häromdagen när jag gnällde över för många brödkavlar som jag inte visste om att jag hade i gömmorna, fungerade bloggen som värsta traderagrejen - jag fick sms från en mig närstående person som läst bloggen och behöver en... Kanske kan jag skicka med mandelmusselformar som bonus? Eller en 70-talslampa i furu? Eller en trasig mandelkvarn?
Som tur är har inte maken samma färgsmak som Simon & Tomas... så jag slipper senapsfärgat tak...
Mitt i denna röra kom ett uppiggande paket från den trogna Kulsprutan, hon var lite ängslig att jag skulle fastna i min topmodelldiet med 3 groddar på ett salladsblad... Jag bara älskar den här skinkan!!! Jag har fått den som present förut - STORT TACK!!! Räcker även till medhavda matsäcken på fredag!
Eftersom maken finns hemma med kofoten i högsta hugg, törs jag berätta att jag sticker iväg över helgen. Visserligen inte förrän på fredag, men den som har fantasi kan ana hur knepigt det är att ens få till frukost i mitt hem just nu. Ingen fantasi i världen kan få till hur jag ska kunna tvätta och packa och hitta nåt... Nej, jag har inte kläderna i skräprummet, men röran verkar ha smittat mellan rummen. Så blogga? Glöm det.
Vart vi ska? Till Helsingborg (och Helsingör och Louisiana på lördagen) . Hugade kyrkobesökare kan gå till... ja, vad heter den? nån kyrka i H-borg kl 11 på söndag (finns ju tidningar, gissar att vår kyrkokör får stora rubriker ;)). Eller möjligen höra oss vråla på nån restaurang fre-lörd kväll.
En parentes: (Jag frågade Elisabet i Ystad via mail om hon visste nåt ställe i Helsingborg där man kan svänga sina lurviga om man är ett gäng medelålders halvgalna körsångare. Gissa vad hon svarade! Jo, så här: Nej, jag känner inte till någon kyrka i Helsingborg! Snacka om förutfattade meningar om var kyrkokörsångare roar sig.)

24 kommentarer:

Elisabet. sa...

Hahaha ..., ja, jag trodde väl att ni kyrkans tjänare ville lyssna till Guds Ord även när ni inte sjunger ,-))

Ha så trevligt! Hade jag varit ledig hade jag gärna kommit och kramat om dig.

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag fick mig i alla fall ett gott skratt åt ditt svar!

Jag kommer visst inte upp från stolen - MÅSTE få igång en maskin med tvätt nu.

mossfolk sa...

Toppen med en make som fixar köket ju!
Fast röran kan jag verkligen förstå att du vill bort från... Jag är nog på gränsen till pedant och tycker att det är jättejobbigt exempelvis vid flyttar när det blir saker lite varstans.
Kul med körresa! Ha det jättetrevligt!!!

Bloggblad sa...

mossfolk: Fast han ska "bara" ta bort grejer, måla och lägga golv. Sen kommer det några snickare och sätter in allt det nya. Tid och pengar hör ihop... i allt.

ela sa...

Oj vad härligt att komma iväg. Det är ju värre än en flyttning. Men det ser ut som maken har bra koll på läget. Köket blir säkert hur fint som helst.
Och har det så bra i Helsingborg!

Klimakteriehäxan sa...

Låter som om du har en kul helg framför dig! Och jag VET att det finns nåt som heter kyrkodans - har t o m varit på det... fast nån likhet med att svänga sina lurviga hade det förstås inte ...

Klimakteriehäxan sa...

har du förresten oxå märkt att blogspot börjat räkna dåligt? det står 1 kommentar när det finns 4 - eller som här och nu när det står 4 fast jag just skriver den sjunde!

Bloggblad sa...

ela: Jag tänkte på dig när vi valde kök - men, i min ungdom jobbade jag i storkök och skrubbade diskbänkar tills de blänkte och jag nästan spydde... så du förstår nog mina associationer, även om jag tycker att det ser vrålsnyggt ut.

Flyttning skulle nog vara rena katastrofen efter 20 år i ett stort hus, men det ska bli skönt att få röja ur och få bort en massa.

K-häxan: Jomenvisst! Jag har också sett det och det jag såg var helt gudomligt underbart.

Men som sagt... det är nog inte riktigt vad vi är sugna på en fredagskväll...

Bloggblad sa...

K-häxan: Näe, det har jag inte tänkt på. Siffror är inte min grej. Däremot har jag märkt att jag ofta får trycka "publicera" två gånger för att det ska ta.

Musikanta sa...

Vilket bra tips! Jag ska fota alla onödiga saker jag har som jag bara inte KAN slänga och lägga ut bilden i bloggen, så kanske någon av bloggvännerna kommer hit och förbarmar sig över prylarna. Svenska Vitterhetsakademin i fjorton band t.ex. Jag lovar att bjuda på kaffe i så fall!

Försök att Googla "Var svänger man sina lurviga i Helsingborg" så får du säkert tips!

Jag tycker att det ser hemtrevligt ut på bilden, ungefär som det ser ut hemma hos mig ibland. Även fast jag inte renoverar kök...

Bloggblad sa...

Musikanta: Det måste jag pröva.. men jag kommer nog bara till mig själv.

Lagom så kul att leta efter honungsburken och kanel (ett måste på filen, men det brydde sig inte maken om när han röjde ur)

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ökenråttan sa...

Ja, det bästa du kan göra nu är att sticka - iväg!

När vi flyttade hem från Öknen hade jag det ju lite svårt och då ägnade jag mej åt maniskt städande. Jag gick igenom alla garderober och klädkammare och skåp och bokhyllor. Man skulle tro att det då fick det goda med sig att vi blev av med en massa skräp och att vi har fått ordning och hittar bland pinalerna som blev kvar. Inte då! I morse letade vi efter våra sparade babykläder så vi höll på att bli galna. Man kan då dra slutsatsen att det hjälper inte att röja ELLER nu är det dags att röja igen.

Nej, vi väntar inte barn ...

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Städning och röjning fungerar bra som terapi - jag har haft några maniska städperioder, himla bra sätt att hålla tankar i schack.

Ska lille maken och råttan gå på maskerad?

Annika sa...

Usch och fy vilen röra...
JA, jag hade gjort som du, flytt fältet!!
Helt rätt!!!
Hoppas nu att ni får det jättekul!!
Men, det får ni alla ggr.

Anonym sa...

Typiskt er top-models. Sticka iväg när det drar ihop sig!
Hur svårt hade det varit att fixa frukost när smörgåspålägget fanns till hands??!! :o)
(Kul att det uppskattades och att det kom fram ordentligt.)

Vad tar du för vitaminer som orkar, hinner och lyckas med allt du tar tag i? Svar väntas på!

Ha en kul körresa och sen kommer du då hem till en fint nymålat kök. Vad mer kan en önska???

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Annika: Helst hade jag åkt iväg redan idag, jag har hoppat runt och letat saker hela dagen.

K-sprutan: Skinkan ska jag ha dels i kväll - dels i matsäcken i morgon (den blir rejält berest!) Till frukost äter jag bara fil + müsli+ kaffe+ digestivkex. Aldrig smörgås - om det inte är på fint hotell med nybakat, då kan jag inte motstå.

Vitaminerna stavas: S O F F A och P R O M E N A D E R. Och så lite b-vitaminbrus... Du ser väl på den övre bilden att jag är ganska lat...

Annaa M sa...

Tycker det ser ut som ett ordinärt studentrum. Det skulle minst behövas en kraftfull mamma i sina bästa år för att göra en aktiv insats.

Amber sa...

Vi är många som har det ombyggnadsrörigt just nu, tydligen. Skönt att åka iväg och slippa...

Du som är modell alldeles som du är, behöver inte bry dig om att äta två korslagda ärtor till middag. Njut av skinka och rosa vin! Och svinga dina lurviga i en passande kyrka!

Bloggblad sa...

Annaa: Oordningen är nog lika, fast en student har nog inte så många bunkar av okänd härkomst...

Amber: Du är rolig du! Tack för peppningen!

Vonkis sa...

Ryser av blotta tanken på senapsfärgat tak. Men nu var det ju inte det jag skulle skriva. Hoppas ni får det bra på körresan och att ni hittar något mer ställe än en kyrka att svänga de orakade på (eller i).

Eleonora sa...

Hoppas du har haft en mysig och fin upplevelse med kören på er spännande utflykt!

Tankevågor sa...

Hoppas du haft en jätterolig helg! Vilken röra! Men som någon skrev....tänk om man kunde skriva på bloggen vad man har och någon svarar att de behöver just den prylen. Skulle vara hur bra som helst.

....hm....nu kom jag på att det var ju just så som jag träffade Humlan! Hon skrev på sin blogg att hon skulle behöva en sån där garnvinda till att nysta garn på. Då kom jag på att jag hade sett en sån i min svärmors hem som vi just höll på att röja i. :-)

Marianne sa...

Åh vad synd att vi inte redan bor i Helsingborg! Men det är bara att hoppas att ni kommer dit igen efter att vi har slagit ner våra bopålar där.

Det finfina med Helsingborg är att man kan gå till nästan vilket ställe som helst i vilken ålder som helst (över myndighetsåldern) och känna sig helt normal. Där är det tradition att åldrarna blandar sig, på nattklubbar likväl som på krogar och pubar.