torsdag, juli 15, 2010

Uppdatering

Kan bara inte låta bli att lägga in dagens stora begivenhet med ett par foton innan jag fortsätter med bloggfastan. Maken och jag traskade på eftermiddagen fem kilometer utmed Göta kanal, till Mem (rimmar på hem och fem) där vi hann äta en glass innan hans syster och svåger kom med segelbåten utifrån havet. Vi hoppade på, och jag fick äntligen (har bott här i 29 år!) åka på kanalen och bli slussad.
Lugnt och stilla, inte en våg i sikte!
Jättejacuzzin i Mem - där kollade jag bara in hur man gör... bilderna kom i fel ordning.

Vilken upplevelse! Nu ligger båten och väntar medan matte och husse har tagit bilen hem. På lördag kommer deras son och tar över, och maken (som har gjort det förr) och vår son hjälper till att slussa vidare mot Vättern. Jag själv behöver inte mer slussupplevelser än den här!

Nu ska jag försöka låta bli att lägga in en massa båtbilder - i alla fall på ett tag... :)

18 kommentarer:

mossfolk sa...

Vad vackert det är på översta bilden! Och det där är något jag också verkligen skulle vilja göra. Fleraa gånger har jag stått vid någon av slussarna längs kanalen och tänkt att jojo, jag ska minsann gifta mig med en som...
Men näpp, jag tror inte ens att jag känner någon med båt.
Härligt ser det ut i allafall. Vilken upplevelse! Och jag antar att du hunnit lära dig en hel del också :)

Elisabet. sa...

Ja, och det där fasar jag för ,-))

Är det inte skilsmässodiket, det kallas?

En härlig sommar verkar du ha Bloggblad. Så härligt för dig!

Musikanta sa...

Varje gång jag är vid kanalen och ser en båt som slussas är jag tacksam för att jag slipper vara med. Fast det är kul att titta på.

Herrarna sitter nere i sittbrunnen och styr och damerna får hoppa upp på kajen och få bannor för att de inte håller i repen/linorna/tåtarna/ev annat namn ordentligt eller gör helt fel...

Som du vet seglade jag en sommar och det räckte!

Du är verkligen till din fördel (!) på det första kortet...

Bloggblad sa...

mossfolk: Att gå på Göta kanal har varit en dröm länge. Nu var det bara ett smakprov. Det är svindyrt, kostar flera tusen att gå genom alla slussarna!

Jag har lärt mig att hoppa i land och att snöret heter tamp!

Elisabet: Slussvaktaren som jag pratade med hade på hela sommaren bara hört tre par som skrek argt åt varandra. Han jobbade vid Mem, och det är ju första slussen för dem som kommer österifrån, och då har de inte fått upp vanan än. Men han visade och undervisade åt alla håll.
Jag njuter verkligen! Fast idag blir det hemmajobb! (Och naturligtvis en lur under äppelträdet)

Musikanta: Och jag har alltid tänkt tvärtom - att jag vill pröva!
Tack! Om jag ler mycket syns det inte att jag har så arga fåror runt munnen... :)
Per har ett oändligt tålamod med mig när jag hoppar i land eller kastar ankar och hänger fendrar... han är så glad att jag följer med och försöker lära mig.

Vonkis sa...

Det blir nog lätt så, att sakerna som finns runt knuten är det sista man provar på.

Vet du vad, det finns en blogg som heter nästan som du, man tar bara bort ett g, blev rätt fundersam då du helt plötsligt börjat skriva på holländska...

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag googlade och hittade flera länkar med ordet blogblad! Man är sällan ensam om sin idé.

För länge sedan hittade jag en som använde mitt efternamn som namn på sin hemsida... och förresten har jag sett det namnet som "låtsasnamn" på ett bibliotek där de visade hur man skulle fylla i ett formulär. De tyckte väl att de var roliga...

ab sa...

Men det ser så härligt ut!

Evatina-beth sa...

Jag har en gång "seglat" med min bror från Vänern till Vättern. Jag tyckte att det var härligt. Så har jag också åkt en dag med en av de stora kanalbåtarna,när min vänninas son jobbade där. Men det är också kul att titta på ovanför slussarna, vi har ofta gått utmed kanalen då vi bodde lite närmare än vi gör nu. Ha en fortsatt skön sommar! Kram från Eva

Bloggblad sa...

ab: Jag var salig! Varmt, lugnt och många skratt - kan det bli bättre?

Nu har jag skickat iväg mina två herrar som ska hjälpa systersonen att slussa båten en bit uppför kanalen. Regn och åska väntas under dagen!

Evatina-beth: Jag vill gärna gå kanalen, men maken tycker att det går för långsamt, är för inträngt och tråkigt. Han har gått den förut - och vill ha fri horisont och fart!
Från mitt skrivbord brukar jag se lamporna och flaggspelet på stora kanalbåtarna.

Eleonora sa...

Oj vad mysigt ni har haft det!! Kul att du kunde bryta bloggpausen. Det har även jag gjort. Men till måndag är man väl i farten igen. Ha det gott kära du! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Ser verkligen fint ut. Jag har bara varit vid sidan av slussarna - tänk att du aldrig slussat förr, du som har begivenheten så nära!

Bloggblad sa...

Eleonora: Ibland får jag ju en stund över, men det är rätt skönt annars att inte känna nån press. Ha det så bra du med!

K-häxan: Oräkneliga gånger har jag förstås stått och tittat nere vid slussen i stan, men sen måste man ju känna nån som går kanalen. De stora båtarna är inte precis gratis att åka med... och maken vill inte slösa flera dagar på att bli slussad och sitta och vänta på broöppningar.
I dag fick de vänta extra mycket när åskan gick. 45 min efter sista smällen öppnar de slussportarna! Och sen var det ett försenat tåg de fick vänta in också.

ullrika sa...

nån gång i livet ska jag få med min familj på ett sånt här äventyr. om jag så ska köra båten själv. såå härligt och rogivande äventyr det måste vara!

Hannele på Hisingen sa...

jag har bara tittat på :)

Bloggblad sa...

Ullisen: Enligt min man är det ytterst långtråkigt, en evig väntan vid slussarna, broöppningarna, försenade tåg... men jag tycker att det verkar fridfullt. Man kan på några ställen åka mindre båtar en bit och pröva för en billig peng.

när jag hämtade de blöta herrarna, såg jag några barnfamiljer dra omkring i regnställ... man blir rätt utelämnad åt stället där man tar skydd, finns sällan nåt att roa sig med där. Men så är det ju förstås vart man än åker med båt om man inte gör dagsturer som vi.

Hannele: Vem vet? Din tur att slussa kanske kommer! Jag är nästan 60 och det var första gången.

Marianne sa...

Så spännande att få åka Göta kanal! Det skulle jag också vilja göra någon gång. Japp, det får det bli i framtiden.

Ha det så skönt och fortsätt att slöa och slappa!

Marianne sa...

Så spännande att få åka Göta kanal! Det skulle jag också vilja göra någon gång. Japp, det får det bli i framtiden.

Ha det så skönt och fortsätt att slöa och slappa!

Bloggblad sa...

Marianne: Du får nog tid till det när ni flyttar hem! Då vet du var du ska fika i alla fall.

Jag slappar lite för mycket... får inte nån ordning nånstans, tycker jag. Men jag gör bara lite, och väldigt sakta med många pauser.