söndag, januari 05, 2014

Mat och prat

 
Dagarna går så fort, jag hinner ju inte riktigt med... men i fredags kväll hann jag i alla fall gå ner till kinesrestaurangen för en pratkväll med en väninna. Prövade en gryta med räkor, bläckfisk och vanlig fisk (fast den såg faktiskt ut som crabfish-sticks...) och så grönsaker. Jättegod! Men roligast är att prata.
 Brunnshotellet såg riktigt dramatisk ut på hemvägen. Svårt att minnas hur det ser ut på midsommaraftonen, faktiskt.
För att inte tala om de stenografiska meddelandena som skickas ut i rymden från träden vid Storån. Det kanske blir tjatigt när de skickas ut dubbelt?
 

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Längtar tills påsken när Skepparstugan öppnar för säsongen; det är det närmaste vi kommer till gå-ut-och-äta-liv och jag bara älskar stället.
Så länge blir det rårakor och bacon.
Ja, det är väl inte det sämsta, men maten på översta bilden lockar mera.

Bloggblad sa...

Elisabet: min mat- och pratväninna och jag satt och längtade efter att kanallivet ska komma igång... Tisdagarna med konsert först och utemat sen.
Här finns inte så mycket uteliv på vinterkvällarna. Utan hämtmat skulle inte restaurangerna överleva.

Anonym sa...

Ingen bantardag i 5:2-dieten den dagen, eller?
Härligt med matåpratvänner som har något intressant att säga.

Brunnshotellet är lika vackert året om i mina ögon - och sista bilden i den här bloggen var inte det minsta tjatig trots dubbeltagning :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: När jag åt där på kvällen var det 24 timmar sen jag åt, kvällen före. Så det gills. Fast måndagar härdar jag ut från söndag kväll till tisdag morgon.

Lite extra kämpigt idag bara för att jag vaknade så alldeles onödigt tidigt.

Brunnen är en pärla!

Annika sa...

Kör du 5:2?
Det gör faktiskt jag också!
Gillar det. Men maten blir så otroligt god de dagar man äter, och det kan vara svårt att hålla igen då har jag märkt.
Så gott med fiskgryta.

Marianne sa...

Ser gott ut. Alltid gott med mat och prat!

Bloggblad sa...

Annika: ja, sen 21 veckor... Har gått så bra, blodfetterna under risknivå. Men vikten... den har inte läst på så den vet att kilona ska rasa. 2 mjlpaket mindre bara.

Marianne: speciellt när jag inte behöver laga till maten...

Klimakteriehäxan sa...

Nedersta bilden är rena konstverket! Om 5:2 säger jag bara: SUCK.

Musikanta sa...

Någon 5:2 diet ska jag inte hänga på. Det blir VV igen om det blir något alls. Första bilden ser läcker ut, om man bortser från bläckfisken som jag inte gillar.

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag hörde en hel del om 5:2, men först när jag fattade att man får äta lite (fasta på riktigt gjorde jag på 80-talet, och varje vecka slutade med matfrossa) och att det är bra för blodfetterna... jag låg lite för högt där, så hakade jag på direkt. Läste på - på nätet - och började dagen efter. Passar mig jättebra. Inte rasar det några kilon, de lämnar mig mycket långsamt, men blodfetterna hade sjunkit drastiskt redan efter ca 18 veckor.

Musikanta: Jag vet ju att du gillar att räkna Points, men jag avskyr att räkna. För 5:2 har jag räknat EN gång, så jag vet vad som blir 500. Äter samma varje fastedag. Sååååå skönt att slippa laga mat.
Den här bläckfisken var god! Normalt tycker jag att det smakar suddgummi, men jag har ätit några riktigt goda också.