lördag, juli 19, 2014

Lördag


I dag fick vi sällskap på båten, dottern med sambo och sonen med flugsmällan... många blinningar fanns det i värmen, och han höll vakt. Helt ljuvligt dopp vid Pukön där vi låg i blöt länge. Sen en lång färd runt Yxnö - Lagnö - Tyrislöt på utsidan (för er som känner till ösystemet där. Jag tror att det ursprungligen var sex (fem?) separata öar som med landhöjningen växte ihop till en enda för ett par hundra år sedan). Det var S:t Annadagen med strålande sol och en mängd aktiviteter som lockade stor publik på ön. Båtplatser fanns det alltså ont om... de räcker knappt en vanlig sommarvardag med sol, men idag var det knökfullt, så vi snabbparkerade på en privat plats, sprang iland och köpte laxburgare och gav oss iväg till en liten ö. Såååå goda burgare! Fika fixar vi förstås i båten.
 
 
Stora mörka moln hängde in över fastlandet - och halvvägs hemma blev det till att fälla upp kapellet. Ganska mysigt det med... bortsett från att sikten genom immig blöt ruta med taskig vindrutetorkare var lika med noll...


 Mor och dotter - herrarna ville inte vara fotomodeller...
Maken fick alltså ideligen sticka upp huvudet genom takluckan - han var inte direkt torr efteråt... när det regnade som värst blev det krypfart och lucka på, det regnade in ganska så mycket. Det gick ändå att se att ingen kanot låg i vägen genom imman och regnväggen. Den här sträckan kan han utan att läsa sjökort. Sammantaget en riktigt fin dag! Åskan höll sig tills vi kom hem till altanen. Då brakade det loss rejält.
I morgon blir det inte något båtåkande... då väntar annat spännande. För mig alltså... för mina kära läsare är det nog inte ett dugg spännande.

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Du kanske har någon konsert, eller nåt sånt ..? Ja, är det inte så att allt vad vi skriver om, det är väl det som intresserar oss själva? Jag är storligen förvånad att nån alls läser det man skriver .., åtminstone för min del är det ju och ett och samma mest hela tiden. Om något år eller två är jag övertygad om att bloggeriet är borta med vinden. En trevlig morgondag önskar jag dig!

Bloggblad sa...

Elisabet: rätt! Du har nog sett på facebook. Jag fick veta först i tisdags att det blir konsert med mina sånger i morgon. I en kyrka som inte ligger mer än 20 min härifrån. Jag ska medverka väldigt lite, men ändå. Och inte tror jag att många kommer mitt på eftermiddagen när det ska bli så fint väder.
Men det är kul ändå.
Jag är väldigt förvånad att jag har har några läsare kvar alls!

Musikanta sa...

Någon sa att Kalle (?) hade gjort mer än 200 laxburgare och att det gick åt i ett nafs! Så de var säkerligen väldigt goda...

Vi hade tur som satt i bilen när det började regna. Det brakade inte loss ordentligt förrän vi hade kommit under tak hemma.

Bloggblad sa...

Kalle? Nån jag känner? De var så saftiga och goda med varmrökt lax, rejäl bit, "kräm fräs", tomat, gurka och sallad. Rödlöken pillade jag bort. Perfekt lunchmat. Alla var nöjda, även den i familjen som inte frivilligt väljer fisk.

mossfolk sa...

Vad skönt att ni slapp åskan ute på vattnet! Och det verkar så himla himla mysigt att åka båt sådär! Jag har aldrig gjort det -jo roddbåt och färja, men inget i storlek däremellan.

Musikanta sa...

Kalle på Kallsö eller någon annan ö. Jag har väl träffat honom som de flesta av öborna i skärgården, men jag kommer aldrig ihåg vad de heter utom de som bor på Äspholm och angränsande öar. Det var bara något som jag hörde någon säga på Gränsö. Vad var den gjord av? Det låter gott.

Bloggblad sa...

mossfolk: Hade det börjat åska ute på havet, då hade jag inte gett mig förrän vi gått in till nån liten ö.
När jag träffade Per var jag 19, då var det första gången jag var med ut i skärgården i en liknande båt, modellen mindre, och jag visste inte ens hur skärgården såg ut - när de pratade om Häradskär visste jag inte ens vad det var. Jag glömmer aldrig hur paff jag blev när det var färre och färre öar och havet till slut var helt öppet österut innan vi kom fram till den nästan obevuxna ön där hans föräldrars stuga låg.
Sen tog det alltså nästan 40 år innan vi skaffade båt, då räknar jag inte med den lilla lilla vi hade ett par somrar.

Musikanta: Vad den var gjord av? Det står i mitt svar här ovanför. Och detta göttiga låg mellan två pinfärska hamburgerbröd.
Jag hör många sån namn ihop med ett önamn, men jag ser inga ansikten. Däremot känner jag igen en del när jag träffar dem. Men namn och ansikte hör inte ihop.

Anonym sa...

Utan tvivel en mysig dag som beskrivs här. Fotona bekräftar.
En härlig sommardag i Sverige verkar oslagbar. Det kan ha att göra med hur efterlängtad och ovanlig den är kanske? :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Förmodligen skulle vi inte njuta så hejdlöst om vi hade ditt väder flera månader i rad.

Men nu går sommaren redan mot sitt slut, fast sommarvädret knappt har börjat, så det gäller att suga i sig värmen och fästa alla fina vyer i minnet.