Statcounter

måndag, juli 07, 2014

Mycket hav blir det...

När man bor alldeles vid kusten är det ju dumt att inte njuta av den. De första åren vi bodde här, var vi faktiskt inte så ofta vid havet. Möjligen vid ett bad nån gång, men barnen badade hellre i lilla skogssjön åt andra hållet. De senaste åren åker vi ofta österut - speciellt nu när vi har båt.
 
Det här är dock inte vår båt. Ett par gånger i veckan är det "Skärgårdskyrka", då bjuder församlingen på båttur till diverse öar. Det är mycket populärt och båten tycks rymma hur mycket folk som helst. I går var S:t Anna vocalensemble med och sjöng, jag är så glad att jag får vara med i den lilla men välsjungande gruppen.
 I går kväll var gudstjänsten på en ö i ytterskärgården, måsarna gjorde sina försök att överrösta oss...
 Det blev ganska sent, så solen var på väg ner när vi återkom till fastlandet. Härlig båtresa i trevligt sällskap. Bilresan sista biten bjöd på både skratt och allvar. Precis som livet.
Men - nästa dag gick solen upp igen - och det blev den hittills varmaste sommardagen. Många timmar tillbringade vi ute vid St. Pukö. Äntligen har vi en ny fungerande motor efter en massa trassel. Sola, bada och njuta av tystnaden och stillheten... så ljuvligt att få göra det.
I morgon lämnar jag dock både havet och maken (med kom-i-håg-lappar om törstiga växter...) för att åka på sångkurs till Eskilstuna. En sista koll på packningen innan jag släcker för natten.

7 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Vilka fantastiskt vackra bilder! Ha det så kul på sångkursen!

Elisabet. sa...

Jag måste erkänna att en motorbåt hade gärna stått på menyn här, i stället för segelvaritanen som jag inte alls känner mig särskilt trygg i :)
Låter som detta med pensionärslivet är tämligen hektiskt mellan varven. Och roligt.

Anonym sa...

Underbara foton! Vilket flyt du har i din blogg idag :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Ruta ett:
Tack, jag är inne på fjärde och sista dagen av kursen. Ganska trött, men så glad och nöjd - och jag känner att jag lärt mig massor.

Elisabet: när jag väl kom över chockkänslan av att jag plötsligt blev gammal, så är det jätteskönt att slippa schema.
Det kan vara krångligt med motorbåt också...

Kulsprutan: ja, i måndags flöt jag mest hela dan. Nu vilar jag och laddar för kursfinal med avslutningskonsert för de närmast sörjande. Från min familj kommer endast maken. (Mest för att han vill ha hem mig till köket igen, gissar jag. Sång är han måttligt intresserad av.)

Ökenråttan sa...

Njut, njut, njut! Sångskolan låter både stimulerande och skôj; träffa en massa likasinnade och få hålla på med det man gillar (och är bra på). Kalas!!

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Ja, nu har jag kalasat och njutit hejdlöst den här veckan. Kursen blev så kanonbra och vi har sjungit och skrattat och faktiskt också torkat en tår då och då när vi blivit starkt berörda.
Det här kommer jag att leva på länge, och det kommer nog ett blogginslag också!

Musikanta sa...

Jättefina bilder. Skönt att båten fungerar också.