tisdag, juli 01, 2014

Som vädret: omväxlande

I torsdags träffade jag de här glada damerna vid Kyrksjön i Odensvi nära Gamleby. Det var inte nåt kaffekalas vilket som helst, utan vi fräschade upp gamla minnen från skoltiden 67-69 då vi gick i samma klass i en skolform som försvann lika fort som den kom. Vi hann gå två år i Fackskolan i alla fall. För att läsa på universitetet fick jag komplettera med ett års gymnasiestudier på kvällstid (ingen mössa!) men för att komma in på lärarhögskolan hade Fackskolan räckt. De två som står ytterst kände varandra väl långt tidigare och bodde inackorderade ihop i Linköping, en av dem hittade mig tack vare mitt ovanliga efternamn, som jag hann få innan vi tappade bort varandra. Vi träffades redan förra året och fnittrade oss igenom  en del tokigheter från förr. Sen dök klasskamraten Kerstin upp på facebook ganska nyligen och hängde med. En härlig dag - det var svinkallt trots att solen lyste så fint - men vi var varma inombords ändå.
Vi tycker att vi är oss precis lika, men värdinnans (t.h.) make kunde absolut inte känna igen oss på klassfotot från den tiden... Till nästa år ska vi försöka hitta någon mer av dem vi hängde ihop mest med. Jag nästan skäms över att jag helt hade glömt bort några på klassfotot. Kanske kan jag skylla på att jag gått i så många skolor?
Jag är inte bara ute och roar mig. I flera regntunga dagar har jag röjt i skåp och lådor och pappershögar med noter och gamla skolpapper. Den här delen av mitt jättestora skrivbord har inte sett dagens ljus på vääääldigt länge. Jag njuter av åsynen, nästan tomt i korgarna ju! Men några fler kulisser finns det, bakom vilka jag nog hinner roa mig ett bra tag innan solen och värmen kommer. För då! Då tänker jag inte röja. Så det så!

6 kommentarer:

Anonym sa...

The best antiques are old friends. Alltid kul att minnas annodazumal.

Hoppas att du inte slängt något du skulle ha sparat. Det brukar jag göra :(

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: håller med! Vi får väl kalla oss för antikrundan när vi åker runt och besöker varandra. Nästa sommar blir det i skogarna söder om Linköping.

Jag tänker som så, att om jag inte har saknat papperen på många år, är risken minimal. Men! Jag har hittat en del noter och häften som jag letat länge efter.

Nu hänger molnen svarta och tunga, så jag går nog in och fortsätter.... Hann gå en skön promenad i sol i alla fall.

Ruta Ett sa...

Åh, det är ju så kul att träffa gamla kompisar. I fjol var jag i Malmö och träffade alla i syjuntan vi hade under studenttiden och det var sååå roligt. Med vissa kändes det som om vi träffats bara förra veckan.

Musikanta sa...

Ni ser verkligen ut att ha trevligt tillsammans. Kul att träffa gamla kompisar.
Jag borde också röja, kanske någon gång "te vecka"...
Fast det brukar se likadant ut på mitt skrivbord och angränsande efter några dagar som tidigare tyvärr.

Bloggblad sa...

Ruta Ett: Det är det fina med dem som man formades tillsammans med, när sinnena fortfarande var vidöppna, att man bara fortsätter där man var...

Musikanta: Jag röjer och röjer, och medan jag är i ena änden av huset, växer det disk och klädhögar i andra... Som mamma sa: Guds barns glädje tar aldrig slut...

Eleonora sa...

O dessa klassträffar!! Har haft såå roligt på dem, men nu var det flera år sedan sist. Slutade flickskolan 1953! Jag har ordnat en någon gång på 80-talet, men nu orkar inte jag ta tag i det igen. Hoppas ni orkar hålla igång och kanske bli fler.
Ha det gott och Kram