Statcounter

tisdag, oktober 14, 2014

Ett foto i timmen

Jag brukar inte hänga på EFIT, men idag fick jag ett ryck.
Att figurera i pressen låter oftast negativt, men såna här gånger gör jag det gärna!
 Tidningen är läst - solen skiner... utsikten från soffan lockar. Omblommande orkidé gläder mig.
 Äntligen är diskmaskinen klar! Den törs jag inte gå ifrån medan den är igång.
 (Det tog inte en timme att komma utanför dörren, men jag fotade det här trädet dels om "nyrakat", dels som lite lätt utvuxet, och nu är jag glad för att vi inte tog bort det när det såg ut som tre pinnar. Det var någon av läsarna för länge sen som var nyfiken på hur det skulle bli.)
 Alldeles enormt underbart på dagens promenad på det gamla järnvägsspåret som är nästan igenvuxet på vissa ställen.
Min runda tar en dryg timme, så det blir en självis mot slutet av promenaden. Ingen risk att jag blir förväxlad med vare sig rådjur eller vildsvin, va?
 Det här är nog hösten sista ljuslykta med frusna sommarblommor i. Ja, den sista på länge, för nu är frysen full.
Har fixat in ett foto på mig som medarbetare i Lecturas monter på Skolforum. Ska bli jätteroligt att hjälpa Eva att sprida hennes böcker och kunskaper!
Blev visst fast en lång stund vid datorn - har mailat ut texter till barnkören, vi ska sjunga på söndag och jag kom på ytterligare en vers till en kort sång när jag var ute och gick.... Och så kollade jag förstås Facebook och fick se att förlaget just idag trycker den här sången. Vad den handlar om säger jag inte...
Dags för mat - så återkommer jag sen.

En dryg timme senare: Mer rafflande texter har jag läst, men jag måste ju vara förberedd inför Stiftsfullmäktige på fredag. Ändå skönt i soffan på värmefilten med min herrängel som svävar där ovanför. Det är alltså inte någon spyflyga, utan en herrängel.
 
Aj då, jag glömde ta fram kameran... men gott var det. Svampfyllda gratinerade pannkakor. Med trattkantarellerna från förrförra onsdagen. Nu orkar jag sjunga hela kvällen, men först ska jag se vad som sig i riket tilldragit haver.
 
 
Vår lilla vokalensemble, som jag la in en bild på häromdagen, är inte stor. Minsta frånvaro märks. I kväll var vi bara sex stycken, men bra gick det ändå. Så ljuvliga sånger - och inte bara för att en av dem har text av mig. Locus iste är bland det vackraste jag vet. Den andra, egna, har jag bara hört som solosång förut.
Nu ska jag titta ifatt på teve - Under the Gunn börjar jag med, sen är det ett svenskt sy-kläder-program som börjar, det måste jag också se. Nåt foto från sängen blir det inte - så jag avslutar den här EFIT-dagen nu.

17 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Grattis till de fyra trisslotterna och stort lycka till! Mitt i allt är du stenrik som ett troll!:)
På bild nummer två ser det ut som att du bor nära pyramiderna...kanske du gör det också?;)
Sagolikt så fina dina ljuslyktor blir. Synd att jag inte alls har rum i frysarna här. Fulla av mat redan men tack för tipset. Mitt i allt så blir det utrymme för en ljuslykta med kottar och granris eller någonting liknande. Snart har ju allt vissnat

Annika sa...

Efit är kul. Brukar inte följa de dagar som EFIT har, utan kör på egen hand, när jag känner för det.
Gillar verkligen konceptet.
ÅÅÅ vad jag gillar din islykta. Har tänkt göra ngt liknande till jul.
De blir SÅÅÅ läckra.
GRATTIS till vinst!!! YOHOOO!!

Andra året i Hjo sa...

Efit fick jag googla på. Här är det armhävningar som gäller. Kul att du vann på korsordet! Det sägs ju vara bra för skallen också.

Bloggblad sa...

Pettas: Jag hoppas förstås att någon av lotterna ska ha tur med sig!
Det är ingen pyramid, tyvärr, bara grannens husgavel... Jag köpte min lyktform förra vintern när allt var överblommat, men det gick bra med diverse kvistar och torkat gräs också.

Annika: Jag tycker också att det är roligt med dessa kortglimtar från andra. Har tänkt ibland att ingen är intresserad av att följa mina dagar - men varför inte? När jag är intresserade av andras.

Andra året i Hjo:
Jag noterar att du har bytt alias! Borde väl bli så en gång om året?
Det står annars förklaring i rubriken Ett Foto I Timmen... :)

Jag började med korsord först i ganska så vuxen ålder, tycker att det är den bästa avkoppling som finns. Och hoppas förstås att det ska funka som hjärngympa!

mossfolk sa...

Islyktorna du gör är så fina!!!
Och grattis till trisslotterna!
Här skäller maken på mig varje gång jag lämnar diskmaskinen... men den tar ju sååå lååång tid....

Ruta Ett sa...

Jag hoppas att du vinner miljoner! Korsord är något jag är helt kass på!
Och syprogrammet missade jag helt ikväll, fast jag är så himla trött på alla "vinna-eller-försvinna-program".
Tittar väl ändå för att se hur det var!

Elisabet. sa...

Och själv missar jag nästan ALLTID Efit! Hopplöst är det ,-)

Mycket hinner du med som friherrinna .., en härlig tillvaro, tycks det som.

Bloggblad sa...

mossfolk: Tack, det är ju naturen som gör det vackra i lyktorna, jag petar bara ner det i formen...
Jag berättar hur det går med "vinsten"!
Disk- och tvättmaskin är ju det som kan börja brinna eller rinna, så om nåt av det inte är klart när jag vill ut, så drar jag ur proppen i elskåpet - då är det lättare att sätta igång sen, än om det tappar programmet.

Ruta Ett: Jag lovar att jag ska berätta om vinsten.
När jag tittar efteråt, går det inte att få textremsa och det var stört omöjligt att höra vad de sa i det svenska tygprogrammet. Ungdomarna sluddrar när de pratar och dessutom var det lite osynkat med munrörelserna. Hopplöst. Och inte var de så kreativa som i de amerikanska Runway-programmen.

Elisabet: Det här är första gången jag varit i rätt tid, men jag är inte med EFIT-gänget så jag kan ju göra som jag vill.
Jag brukar ju alltid missa dina tävlingar, fast jag tänker varje gång att jag ska haka på.

Det är ljuvligt att slippa jobbschema! Varje gång mina f.d. kollegor skriver om skolan, drar jag en lättnadens suck. Men jag får inte mycket gjort här hemma, är inte alls så effektiv med hemjobb som jag var förut. Det jag inte hinner idag, gör jag i morgon. Känner mig så lat. Men det får jag ju!!! Det måste jag ideligen påminna mig om. Vem bryr sig?

Anonym sa...

Oj, vad du hinner med!
Fina foton på dina aktiviteter, kanske speciellt islyktan. Men förallandel de svampfyllda gratinerade pannkakorna också :)


Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Om du analyserar i en minut så inser du att jag inte gjorde särskilt mycket igår... Gick en promenad, var på körövning, tog loss en lykta ur formen...
Det gick snabbt. Resten av dagen bara gick. Riktigt hur, vet jag inte.

Anonym sa...

Som fotograf kanske :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Haha.... ja, det var det enda som var ansträngande; att komma ihåg kameran!

Musikanta sa...

Mycket varierande dag. Imponerad över att du promenerar en timme varje dag. Själv är jag nöjd när jag gått en halv.
Grattis till vinsten - det kanske blir några miljoner...

Bloggblad sa...

Musikanta: Det gäller ju att välja fototillfällen så att det inte bara blir soffan... ;)

Mellan 64 och 72 minuter tar promenaden, beroende på dagsformen.

Vad gäller vinsten, så kommer jag att byta de 60 kronorna mot två nya lotter... Miljonen uteblev. Men jag har ju tur i kärlek i stället .... HAHAHA

Tankevågor sa...

Hej kära bloggsyster! Nu har jag varit inne här och läst ikapp lite och det är alltid så roligt att följa dig på dina eskapader. Vad roligt att du fortfarande uppträder med Hilda....visst är det så hon heter?

Instämmer i kören om dina vackra islyktor.....jag har gjort i hinkar och byttor tidigare med nu blir jag nyfiken på vad det är för form du pratar om här i en kommentar? Har du köpt någon form som är speciellt bra till just det här? Tar gärna emot tips om det. Ska få till några till jul också att ha ute på takterrassen.

Ha det gott i helgen!

Lisbeth

Bloggblad sa...

Tack Lisbeth!
Jag gör vad kan för mysfaktorn. Brasa, ljus.. Idol.
Kolla www.nicelight.se jag har köpt min i en liten affär mitt i skogen utanför Valdemarsvik. Men det står nog på hemsidan var man kan köpa närmare dig. Så himla enkelt med den här formen. Lycka till! Du kan fylla på med vad som helst.

Bloggblad sa...

Lisbeth igen: Hilda var mormor. Britta -Cajsa, som jag gestaltar, var min mormors mormor.
Men jag har skrivit om Hilda också, jag kräver inte att mina läsare memorerar allt. (snällt va?)