Statcounter

onsdag, oktober 29, 2014

Olika mässor...

För ett par månader sedan skrev jag om Lindas och min mässa i kyrkan. Nu har jag varit på en helt annan mässa: Skolforum. Översta bilden är från första dagen innan anstormningen kom, sen var det fullt ös - till höger om mig står Eva Larsson som har skrivit två böcker om ledning i skolan. Jag pratade mig varm främst om den som heter "Ordning i klassen". Den är fylld av fallbeskrivningar från Evas observationer när hon handleder lärare och visar på hur de ska lyckas med att skapa arbetsro där det varit kaosartat när eleverna tagit över ledarskapet. Så många enkla och praktiska tips som vi gamla vana lärare har lärt oss genom erfarenhet, men som inte lärs ut på lärarutbildningar.
 
Dag två var det ännu roligare, då kom en busslast med kollegor från Söderköping och jag träffade en blogg- och facebookvän IRL för första gången. Så roligt! Tänk att jag som har så svårt att sälja saker, vågade gå på folk som strosade förbi med armarna nedhängda av tunga kassar med kataloger. Jag lärde mig ganska snart att se vilka det var idé att prata med och vilka som skulle svara "Jag har redan ordning i klassen!" De intresserades antal övervägde, helt klart. På bilden nedan syns Bodil och Eva hemifrån.
Ni som oroade er för min eventuellt blåfärgade skalle kan andas ut. Som synes blev jag Hollywoodblond som vanligt.

I dag är det vilodag - tänker inte göra något alls, men tackade ja direkt till ett härligt erbjudande från en av mina tonsättare som har "en massa" melodier som behöver text. Så himla kul att få lite nytt att sätta tänderna i - eller, jag skriver ju inte med tänderna, så det är väl pennan jag vässar.

12 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det där måste ha passat dig som hand i handske! Och kul också.

Elisabet. sa...

Ps. Snygg i håret är du alltid! Ds.

Musikanta sa...

Kanske det är lättare att kränga böcker som man man inte själv har skrivit? Jag tänker på att det kanske kunde vara lättare att sälja någon annans tavla än den man själv målat. Sen hade du ju själv läst boken och uppskattade den mycket. Det gör också att det är lättare att sälja.
Håret blev ju snyggt!

Bloggblad sa...

Elisabet: Tack, jag har så snällt och lättkammat hår. Jag bara blänger på det i spegeln så lägger det sig tillrätta.
Och visst passade det mig att stå där mitt i smeten och träffa en massa trevliga människor!

Musikanta: Jovisst är det lättare att säga att någon annan skrivit nåt bra, än att brösta sig själv och påstå det. Det jag skriver numera behöver jag ju inte marknadsföra själv. Det är skönt!
Vad gäller håret så är det det enda på mig själv som jag tycker är väldigt lätt att hålla ordning på.... :)

Anonym sa...

Låter som en kul upplevelse. Fin i håret blev du också trots ´the scary blueprint-picture´.

Fast nu räcker det väl om du håller vikten - om du går ner mer i vikt kanske du kommer att se äldre ut....

Kulsprutan

Klimakteriehäxan sa...

Alla tips för bättre ordning i klassrummet borde vara hur välkomna som helst!

Bloggblad sa...

Kulsprutan: det var hur kul som helst! Jag fick nästan en liten kick av att våga göra något sånt. Jag var med några timmar för två år sen, men det här var mer på riktigt.
Jag har faktiskt inte gått ner något sedan i juni, så skillnaden nu och när du såg mig är inte stor. Ett kilo...men kanske nån liten muskel mer....
Nu fortsätter jag bara för att hålla kvar den. Trivs med de matlata dagarna.

Bloggblad sa...

K-häxan: titeln är nog lite provocerande för en del... Går man med kollegor kan det vara svårt att visa att man behöver råd.

Andra året i Hjo sa...

Med skolan finns det förstås en hel del att göra. I, och med. Lycka till!

Bloggblad sa...

Andra året i Hjo:
Visst finns det, och efter de där två dagarna med många samtal med lärare, känner jag ännu större lättnad över att jag har lämnat skutan... ja, eller skolan då...
Skönt att det finns entusiaster som kämpar, för det förstod jag också att det finns.

Eleonora sa...

Du går då verkligen från klarhet till klarhet!! Såå många nya projekt du har fått sedan du slutade skolan!! Du som skulle få vila och lata dig - har nu mer än vanligt mycket att göra, verkar det som.

Trevligt att träffa bloggvänner IRL, som du fick göra på mässan.

Ha det gott och lycka till med nya fina texter. Kram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: Jag har allt en del lata dagar då och då, men mycket blir det. Fast inte FÖR mycket, jag tycker att det flyter på bra och jag har roligt.

Just i dag blev det lite mycket med två musikgudstjänster i olika kyrkor, åkte 13, kom hem 19.30. Men i morgon ska jag bara sjunga vid högmässan och sen gå på konsert på kvällen och höra några av mina texter sjungas.