Statcounter

söndag, november 02, 2014

Helgon, själar... eller häxor ...

Den här helgen är väl den mest förvirrande - och mest fridfulla - som vi har? I förrgår firades häxor, spöken och benrangel, i går firades alla helgon och i dag alla själar.
 
I går sjöng jag med den lilla eminenta vokalensemblen i Börrums kyrka. Vi brukar vara 8 eller 9, men igår klarade vi fyrstämmigt på 6 personer. En bas, en tenor och två av varje damstämma. Det lät riktigt bra, det hörde jag både IRL och på min lilla inspelningsapparat efteråt. I dag sjöng vi samma program i en kyrka med mycket bättre akustik, och därmed lät det också bättre - även om det lät bra i den lilla lilla träkyrkan också.
Senare på kvällen igår, sjöng jag med kyrkokören i en nästan fullsatt S:t Laurentii kyrka. Det gick väl skapligt bra, men en av låtarna var extremt svår. Den hade jag nog gärna bytt mot något som våra strupar och öron varit vana vid.

Nu tänker förstås någon att jag pustar ut resten av helgen? Nej, nej. När det vankas skönsång av fin damkör som dessutom sjunger ett par av mina texter inne i Norrköping, då kan jag inte ligga på soffan. Men det ska bli väldigt skönt att bara sitta och njuta.

10 kommentarer:

mossfolk sa...

Jo, nog är det en förvirrad helg, men jag kan tycka att många lägger väl mycket energi på att reta upp sig över att halloween och alla helgona ligger så nära varandra.

Fyrstämmigt på sex personer låter vansinnigt svårt! Men det måste vara väldigt roligt när man känner att man behärskar det, och säkert både fint och fascinerande att lyssna på.

Äventyret framtiden sa...

I år sammanföll Allhelgonahelgen och Halloween, så det blev mycket på en gång och du har verkligen varit på farten och verkar trivas ypperligt:)

Musikanta sa...

Det är inte antalet sångare det kommer an på :-). Tänk bara på Real Group.
Ni är jätteduktiga, sången låter alltid väldigt fint. Ni sjunger också alltid sådant som är melodiskt och njutbart och som "vanlig" folk tycker om.

Varför man ska sjunga sådant som är väldigt svårt och som folk inte uppskattar är mig en gåta. Jag hörde fler som tyckte som du häromdagen.

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jag har slutat att reta mig, men jag tycker inte om halloween alls. Mitt barnbarn har ju vuxit upp med det, så för henne är det en svensk sed.

Det ÄR svårt, man måste vara helskärpt hela tiden och ta mer ansvar och vara noga. Alla misstag hörs, det går inte att gömma sig i mängden. Men alla läser noter och är vana sångare. Jag misstänker att någon har absolut gehör eftersom vi ytterst sällan sjunker. Det är inte jag, men när de andra sjunger rätt gör jag med det.

Pettas: Det har varit en fartfylld höst, men jag får återhämtningsdagar då och då även om de inte märks här - jag är tyst på bloggen när jag ligger på soffan...

Musikanta: Jorå, men jag vill inte jämföra oss med de proffsen... Det är otroligt roligt att sjunga i vokalensemblen eftersom alla skärper sig och kan.

Vem är "folk"? Det finns ju folk som gillar udda klassisk musik... och såna som gillar dansband, schlager eller hårdrock...
Jag tycker sämst om när vi inte kan ett stycke fullt ut, utan känner oss osäkra när vi framträder med det. När gosskören sjöng stycket i Westminster Abbey på prinsens bröllop tyckte jag att det var ett ljuvligt stycke.

Anonym sa...

Välklingande helg!
Hoppas "fina damkören" lät bra.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Den lät fantastiskt fint! De sjöng en sång som du har provsjungit åt mig. Jag ska skicka en länk, för jag spelade förstås in... :D

Anonym sa...

??????????????????????????

Kulsprutan??????????

Anonym sa...

Helan går??????????

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Haha... nej, vi sjöng inte Helan går igår... Men det kommer ett mail där du hittar sången som du provsjöng.

Anonym sa...

AHA - nu fattar jag!
Den är så fin - både musik och din version av texten till.

Kulsprutan