Statcounter

onsdag, december 03, 2014

Om grannen själv får välja...

... då kan det bli så här...

19 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Hujedamej, det är inte alltid man som granne får välja sin utsikt. Det här var gräsligt. Jag tycker verkligen inte om blått ljus till jul!

Bloggblad sa...

Jag suckar varje gång jag går in i arbetsrummet och tvingas se den altanen... Det här är nytt för i år, förr har de haft blinkande ljus, och det var ännu värre...

mossfolk sa...

Jag tycker att det är lite kul när man går förbi trädgårdar och folk har hittat på det ena med det tredje. Här i kvarteret ser en trädgård lite ut som ett tivoli och i en annan står det renar på taket. Turligt nog är det sådant vi bara skymtar från våra fönster, för jag vill inte ha det som utsikt...

Annika sa...

Det finns julpynt och det finns julpynt. Just det där är inte snyggt. Ser bara utslängt ut. Och blått? Nej, ingen julfärg i min bok.
Samtidigt blir jag på väldigt gott humör av alla knäppskallar så här års. Gillar folk som blir julgalna och pyntar som bara den. OCH även om det inte alls är min stil med galet pynt blir jag iaf glad!
Du ska se vissa kvarter här!! Ska visa på bloggen sen. Det finns allt fr det mest överdådigt tjusiga till det mest blinkande du kan tänka dig. Men, ja, allt gör mig egentligen glad. Men det ska vara gjort med känsla.
Älskar den här tiden på året. Fram för mer galenskap och julglädje!!!

cruella sa...

Men huvva! Det är ju så sjukligt det där blå skenet.

Bloggblad sa...

mossfolk: Ja, om man slipper att se det så fort mörkret slår till... jag ska stå ut med det lysande blå nätet länge! Varje dag!

Annika: Här i stan finns det ytterst få som pyntar ens i närheten av vad jag har sett på bilder från USA, men en del gör det ju snyggt och stilfullt!
Julgalenskap har jag inte känt någon. Än.

Cruella: Att de kan leva bakom detta galler i flera veckor, det förstår jag inte alls. Ovanpå är det sovrum där det hänger gröna och röda ljusslingor. Man kan få mardrömmar även utan detta färgglada sken.

Anonym sa...

Grannarna i vårt villasamhälle här i Spanien är 50% från Frankrike. Dom bosatte sig här för 50 år sedan ungefär.
Så vi har både blinkande ljus och blåa dito från början av November tvärsöver gatan.
Jag gillar inte alls de juldekorationer de har, men tycker att det är kul att dom uppskattar den här delen av året nog för att markera.

Fast din grannes blåa vägg är ganska ful............

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Kulörta lyktor är ok för mig om det är fest eller på en dansbana, men i min värld betyder det inte jul.

Vanliga ljusslingor tycker jag är kul, de lyser upp i mörkret, och är de lite fantasifulla stör det mig inte alls, men det blå nätet.... blä. Tidigare idag blinkade de röda och gröna slingorna i fönstret ovanför i några timmar, tydligen kan de reglera blinkandet... Hoppas att ingen försöker sova innaför.

Anonym sa...

Åh hu! ellem

Andra året i Hjo sa...

Vi har också en granne som är väldigt förtjust i utsmyckningar i trädgården till jul. Mycket ljus är det, en del är helt ok för mig och annat kanske man skulle klara sig utan. Men eftersom det är så helve..s mörkt nu så tar jag det med jämnmod.
Det du har plåtat är lite väl blått...

Bloggblad sa...

ellem: Jag gick förbi häromdagen och såg en julgran inne i vardagsrummet, mängder av färgglada små lampor i hela...

Andra året i Hjo: Ljusslingor tycker jag är mysigt, det piggar upp i mörkret. Jag har "istappar" runt altanen - men med vitt ljus!
Det blå skimret är lite läskigt, vitt hade jag inte reagerat på.

Musikanta sa...

Jag har inget glitter alls någonstans. Det räcker med grannarnas. Du får väl låta bli att titta ut på kvällen...

Bloggblad sa...

Musikanta: Då får jag blunda från tresnåret och framåt varje gång jag kommer in i arbetsrummet... eller går ut.

Margaretha sa...

Hihi ... Hur tänker man? Det verkar som lamporna är vända utåt. De kanske inte ser dem så bra själva och inte fattar hur hemskt det är. Jo, det gör de nog. Här där jag bor har de julutsmyckningen kvar till minst april och en del längre. :-)

Bloggblad sa...

Margaretha: Det verkar vara såna små dioder mitt i varje maska - jag gick förbi där mitt på dagen och kollade in... och såg en gran med mängder av kulörta lampor inne i vardagsrummet..

Smaken är ju delad, kanske är den också en klassfråga? Men i dag törs jag knappt ens tänka så... även om jag ser stor skillnad på dekorationer i olika områden i stan. När jag var barn älskade jag kulörta ljusslingor, men fick ideligen höra att det var fult fult fult. Säkert är jag påverkad.

Eleonora sa...

En sådan granne hade även jag förra året. Förskräckligt!!!
Tack för din hälsning. Orkar litet mer dag för dag men ligger fortfarande lågt. Ha det gott nu till Lucia och Jul

Stor kram från
Eleonora

Cecilia N sa...

Det är sådär så jag undrar var gränsen går för att behöva ansöka om bygglov ...

Bloggblad sa...

Eleonora: Tack - det blir en hel del att göra med sång och körer innan julfriden lägger sig här.

Cecilia: Jag har faktiskt funderat på det... man får ju inte måla hus i vilka färger som helst.

Äventyret framtiden sa...

Hahahaha.....här sitter jag och skrattar. För vad annat kan man göra. Folk är inte riktigt klocka, som Martin Ljung sa´.