Statcounter

måndag, april 25, 2016

Hur man håller tristessen borta

Nu ska jag inte komma här och gnälla över tristess, för jag njuter hejdlös av tomma och tysta dagar då jag får göra vad jag vill. Alldeles för ofta har jag väldigt mycket för mig.

Men för att höja spänningen har jag börjat tacka ja till nya grejer. Jag fick en förfrågan idag om jag kan hålla ett föredrag om den här damen (foto från nätet).

Lina S**dell hette hon, och sjunga allsång med hennes sånger. Det lilla jag vet om henne tar just nu mindre än en minut att berätta, men framåt vintern är jag säker på att jag kan hålla på i fyrtio minuter. Så visst tackade jag ja! His den pensionärsföreningen har jag varit två gånger förut, med andra program, det är himla smickrande att de vill ha mig tillbaka och kommer med eget önskemål om program. 

Jo, jag kan stava till hennes namn, men vill inte ha hit en massa läsare som googlat på henne. 


15 kommentarer:

em sa...

Låter som ett intressant projekt!
Jag försöker förgäves komma på var jag senast läste om henne...
Margaretha

Bloggblad sa...

Em: jag har förstås hört en del om henne genom åren, men inget som lagt sig på minnet. Men jag har googlat och sett att det finns en hel del att läsa om henne, så jag ska nog kunna pussla ihop något.

mossfolk sa...

Men vad roligt! Kan just tänka mig att det är ett uppdrag som passar dig prima.

Bloggblad sa...

Mossfolk: jag har faktiskt redan tänkt tanken att ta fram henne eller någon annan kvinna ur historien och göra nåt. Nu måste jag få ändan ur vagnen.

Elisabet. sa...

Härligt! Din energi är makalös och säg nu inte nej, för du MÅSTE ha mängder av den varan!

Bloggblad sa...

Elisabet: hjärnans kreativitet är det inget fel på. Det här kan jag ligga i soffan och läsa och fundera ut. Det jag inte klarar är när jag har för många tider att passa, mer än ett klockslag per dag gör mig trött flera dagar i förväg. Och får jag bara en vilodag i tystnad då och då, så fixar jag lätt att vara pigg som en ärta på EN aktivitet dagen efter.

Jag är grymt impad av dig och andra som går från det ena till det andra, hinner fika hos någon och bada och göra annat och sen sticka till jobbet. Det är många år sen jag hade den sortens multikapacitet.

På bloggen och på facebook ser nog allt jag gör mycket mer ut än det är, vill ju inte tråka ut läsarna med rapporter från soffan ideligen.

Klimakteriehäxan sa...

Den damen har man ju inte kunnat undgå. Men jag vet verkligen ingenting om henne!

cruella sa...

Håller med dig om hushållandet med energin, Bloggblad! Jag TROR att jag är som Elisabet men det är jag inte. Längre. Om jag någonsin har varit. Och på grund av den villfarelsen håller jag på som jag gör. Måste tagga ned.

LS-projektet verkar jättekul! En liten föreläsningsserie kanske med fler kreativa kvinnor ur historien - viktigt att ge plats och återupptäcka!

Bloggblad sa...

K-häxan: jag googlade och hittade en bok om henne, Flickan i trädet. Då insåg jag att jag hört något om att hon satt i ett träd. Ska förstås läsa den, kanske har jag flera väl gömda minnen som vaknar.

Cruella: när jag var ca 40 och jobbade heltid, hade tonåringar, gick på gympa, sjöng i kör och sprang tjejlopp... då hade jag inga problem med full almanacka. Nu fattar jag inte alls vart den energin tog vägen. Kanske sitter den kvar i den vägg jag fick närkontakt med för ca 15 år sen?

Min mamma hade en föreläsning om kvinnorna i Bibeln, och jag som ALDRIG skulle bli som min mamma börjar se vissa likheter...för jag har redan varit där i tanken. Inte bibelkvinnor, men kanske Hildegard av Bingen som omväxling till LS? Finns nog fler med anknytning till det jag redan kan och gör. Men...en sak i taget!

Eleonora sa...

Låter som ett otroligt givande uppdrag för dig att fördjupa dig i en kollegas tankar och musikstycken. Lycka till önskar jag dig.
Kram från
Eleonora

Musikanta sa...

Jag har en bok om henne. Finns säkert på bibblan.

Bloggblad sa...

Eleonora: det ska bli kul att sätta tänderna i nåt nytt!

Musikanta: är det möjligen en bok du kan låna mig, eller något du läser varje kväll? ;)

Ökenråttan sa...

Visst är det härligt att få förtroendet att prata om nåt på beställning! Det blir säkert jättebra. Och du illustrerar förstås med att framföra vederbörandes sånger. Perfekt.

Bloggblad sa...

Ökenråttan: självklart ska det sjungas, men när det gäller välkända sånger får publiken sjunga med.

Josephine i Bryssel sa...

Vad kul! hon växte upp/bodde i Fröderyd strax söder om mitt Landsbro. Asken som hon satt i och skrev "tryggare kan ingen vara" står fortfarande kvar uanför prästgården.
Du måste absolut besöka Fröderyd innan föredraget! :-)