onsdag, december 26, 2018

Sent ska bloggaren vakna...

Att det tog en lång stund innan jag kom ihåg hur man gör för att göra ett inlägg visar mer än väl hur länge sedan jag var inne här. Men jag tänkte visa att jag lever och har hälsan och håller igång. Det finns några få bekanta som inte är med på facebook utan tittar in här lite då och då. 

Jag gapar och står i - i två körer. Vilket man har kunnat avnjuta i tv under gårdagens julotta. Den spelades in i mitten av november och för er som sov över den, finns den att se fram till midsommar på svtplay. Gudstjänst avsnitt 52 kan man söka på. Efter ca 10 min sjunger S:t Anna vokalensemble Rutters "All Bells in Paradise" som jag till min stora glädje har fått översätta till svenska. Rutter är en av mina favoriter, och jag vet att han har fått min text uppläst av sin svensktalande förlagsredaktör och den blev godkänd och heter "Himmelsk musik". 

 De två fotona är från den stora julkören där tre körer är blandade. Tagna hemma i tv-soffan.
Annars är livet som det ska. Det blev lite för mycket arbete under november/december, jag har lite svårt att tacka nej, men gjorde det när jag fick frågan om att fortsätta efter jul. Det var högstadiet och de ville bara ha fler och fler timmar av mig. Men jag har tackat ja till att avlösa en lärare med tre lektioner på fredagar på gymnasiet under våren. Det kan vara lagom med lite extra fickpengar utan alltför stor ansträngning. Nu låter det kanske som att jag tänker vara lat - men det är stor skillnad att arbeta med äldre målmedvetna ungdomar mot motsträviga 13-åriga killar. Den 13-åriga flickan från Afrika var det ren underhållning att undervisa. Så duktig och flitig och rolig, vi har skrattat och haft jättekul på lektionerna. Henne kommer jag att sakna, men hon och familjen är flitiga kyrkobesökare, så jag får nog träffa henne ändå.

3 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Kul att vara eftertraktad på gamla jobbet ändå, inte sant? Och kul att du sjunger i tv, igen!

Bloggblad sa...

Ja, det känns bra när de ringer - och att jag kan bestämma villkoren för hur mycket jag vill jobba.
Jag hade nästan glömt att det ju faktiskt är andra gången jag sjunger nåt eget i tv. Men det är betydligt tryggare att ha goda körkamrater omkring sig.

Den gången hos dig, då trodde jag ju inte att någon mer än i ABC-området hade sett det, men det var fel... den ena efter den andra här i trakten hade sett det. Och några hade varit hos någon i Sthlmstrakten på besök och sett...

mossfolk sa...

Jag har allt lite koll på facebook, men blir ändå så glad när det dyker upp nya blogginlägg. Det är liksom inte alls samma sak.
Numera är det ju inte värst många bloggare kvar och hos de få som finns är jag hemskt dålig på att kommentera trots att jag läser flitigt.

Kul med lite fortsatt undervisning. Vi har flera pensionärer som vikarier på jobbet... som får jobba så mycket de vill och förmodligen mer än så nu när det varit sjukdomsperioder.