Statcounter

onsdag, maj 18, 2022

Stockholmsdagar

På  två dagar i Stockholm hann jag mer än jag normalt gör på en vecka. Först träff med bloggarvännen Aina a.k.a. Klimakteriehäxan. God mat och god dryck och mycket trevligt prat. Här överlämnade jag tavlan - en hälla - från Ingrid a.k.a. Musikanta. Den har hängt på min vägg sedan i höstas. Det var Aina som fick mig att ta tag igen i det manus som legat långt inne i datorn i drygt 15 år. 
Vacker kvinna med vacker tavla 

Mindre vacker var utsikten från hotellrummet - bara olika tak som lutade uppåt. Jag blev lite nyfiken på vad som fanns under det kupolliknande taket. Men en strimma himmel såg jag, och några kvistar av ett blommande körsbärsträd. 

 

Jag var inte många minuter på hotellrummet - hann bara duscha och byta om, sen fortsatte det med förträff på ett annat hotellrum med en annan väninna som sedan också skulle vidare till Läromedelsförfattarnas mingelkväll - och årsmöte dagen efter, men då hade jag annat för mig. 


Några gamla vänner hann jag träffa och prata med. Men lokalen var inte mingelvänlig... tyvärr. 

Här har jag hittat rätt ställe i T-banesystemet. Det är lördag morgon och jag ska till Farsta.

 Anders Frostensonstiftelsen fyllde 25 år för två år sedan, varför firandet sköts upp, förstår alla... Nu blev det äntligen av. Här är till vänster ordföranden sedan starten, Lars-G Ståhl, Per Harling och Anders Frostensons dotter Karin - som just ska berätta om sin far och visa några bilder. Jag vet att man inte ser bilden på duken, men det är AF som ung. 

Det var många intressanta föredrag, alla tog 45 minuter, en kvarts prat och mingel, sen nästa. Bra upplägg. Många vänner att hälsa på, både från tiden när jag deltog i "psalmskolan" 07-09 och från andra sammanhang. 

På övre bilden några psalmvänner med en av lärarna/föreläsarna, PO Nisser. Och på bilden under med språkexperten Cecilia Cervin. Båda förträffliga som lärare och sakkunniga inom olika områden. 


På bilden nedan Christina Lövestam som skrivit några fina psalmer i den tjocka röda psalmboken och i det brunagula tillägget, psalmer i 2000-talet. Hon gick i min grupp, men är nu ledare för hela psalmskoleverksamheten. 

Dagen avslutades med konsert - allt skrivet av personer som fanns med i kyrkan. Det var mäktigt, jag var tårögd många gånger. 

Här är de medverkande musikerna. 

Utanför stationen i Stockholm såg jag att många människor stirrade på något och tog fram mobilerna... Jag förstod ju - och tog fram min. 


Här är fru Bloggblad på väg hem. Mitt emot satt en psalmkompis och lekte med sin mobil... och knäppte när jag inte märkte det. 

Dagen efter var jag piggare än jag hade vågat tro. Uppe med tuppen och sjöng med vokalensemblen (gol inte med tuppen) och sen raka vägen - nåja, vi tog alla kurvor försiktigt - till stugan. 6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Äter du nässlor? Så oförskämt pigg och fräsch du ser ut och vilket tempo du håller. Härliga dagar fick du också och bra bilder på det!
Tack Marianne!

Bloggblad sa...

Karin: Nej, nässelfröna tog slut någon gång vid jul - men under några veckor fram till lövsprickningen har jag druckit björksav... Den verkar ha gjort susen även i år. Förra året när jag började skatta björkarna på sav, var jag piggare än någonsin. I år frös jag ner en del i isbitspåsar så det räckte längre.
Men ... du kan vara lugn! Jag slappar ofta på soffan - somnar ifrån ett korsord, eller slöar framför teven om kvällarna. Fast hur roliga inlägg skulle det bli att tjata om alla soffstunder?

Klimakteriehäxan sa...

Glad att du hann med mig på dessa bråda Stockholms-dagar!

Bloggblad sa...

K-häxan: En träff med dig var inbokad tidigt, det kändes viktigt. Och jag kände mig faktiskt inte alls stressad - förrän jag gick fel och gick för långt till hotellet och fick gå några kvarter tillbaka.

Det var så härligt att komma ut i stora världen och se nya ansikten och stilar på både hus och människor. Jag fick jättemycket energi av de två dagarna.

Vonkis sa...

Som man säger, bättre sent än ännu senare, härligt att firandet äntligen blev av.

Hur gör du med dina rosenskäror, toppar du dem något?

Annika sa...

Vilken bra helg du fick!
Bästa tänkbara.
Du har verkligen mkt kul på agendan.
OCH snygg är du också!!
MEN det vet jag ju sen gammalt!!