Statcounter

måndag, december 20, 2010

I väntans tider...

... är jag. Fast det är varken storken eller tomten jag väntar på. Dels väntar jag på ett tjockt kuvert med noter från två olika musikförlag - de har inte precis bråttom, speciellt det ena som "under tiden" skickade en pdf-fil med noterna för flera veckor sen. Och vid den tiden hade redan en av facebookvännerna hört en av sångerna i en kyrka i Västergötland. Kanske ska jag skicka ett frankerat, adresserat kuvert? Det andra, större förlaget har väl nån vecka på sig. "Decemberutskick" räknas väl ända till nyårsaftonen?

Dels plågas jag av akut väntan - som gör mig ganska nervös - ska jag få godkänt eller bakläxa på texten jag skrev häromkvällen till en fin melodi som kom per papperspost? Lyxproblem, kan tyckas, men det är verkligen som det sägs, att ett alster som man börjat gilla själv känns som ens lilla bäbis som plötsligt ska bedömas av andra. Tänk om det blir mottaget med ett fnys?! Det spelar ingen roll i det läget att annat har fungerat, varje text ger ny oro...

Ideligen springer jag upp till datorn, fick ett mail från tonsättaren precis innan jag skickade mitt, så han borde finnas nära datorn. Min dag idag hittills: disk => datorn =>dammsugning =>datorn =>plockeplock =>datorn => mat =>datorn =>öva till julavslutningsspelningen i kväll =>datorn... ja, ni har nog fattat grejen...

Uppdatering: Jag hann in här och kollade mailen mellan skolavslutningen och kollegieavslutningen - och har fått godkänt. Så gott som... jag hade fattat lite fel på en betoning i starten, men eftersom han gillade texten, la han till en liten ton. Och jag kan andas ut - och får förhoppningsvis lite mer gjort under morgondagen.

13 kommentarer:

Christina sa...

Hoppas det snart plingar till i mejlboxen så du kan andas ut!
Jag förstår att texterna känns som dina skötebarn :-)

mossfolk sa...

Ja, men då är det bara att hoppas att de kommer snart, redan i morgon helst!

Musikanta sa...

Det är väl skickat med B-post, så det dröjer väl nu när det är så mycket julpost som ska distribueras. Vi får inte posten förrän kl.15 numera...

Bra att du hinner göra någonting nyttigt alls medan du väntar på mail. Jag brukar lägga patiens eller läsa bloggar och så rinner timmarna iväg...

Bloggblad sa...

Christina: Jag kan ana att du känner ungefär så ibland också. Det har plingat!

mossfolk: Den akuta väntan är i alla fall över.

muaikanta: Den som har enmansfirma har alltid varit väldig seg - men Gehr*mans borde väl hålla tiderna?

Jag hann inte göra så värst mycket nyttigt... ser mest ut som om jag stökat till där jag börjat tömma böcker ur bokhyllan.

Eleonora sa...

Du har all min beundran för det myckna arbetet du lägger ner. Roligt att det blev godkänt, så kan din lilla bäbis vila ut.

Skönt att du nu får litet skollov. En riktigt skön och fin Jul önskar jag dig och att kanske tomten också kommer att dyka upp hos er.

Kram kram

Bloggblad sa...

Eleonora: Jag hoppas att jag får höra alla sångerna jag skrivit under hösten...
Hoppas att du också får fina helger! Kram

Anonym sa...

Grattis!
Se nu till att få nåt gjort :o)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag har fått mycket gjort - sov till 11 (utvilad!) och har plockat ner böcker som ska till tippen. En hel kasse gamla tyskböcker från 70-talet... återvinningen vill bara ha moderna böcker.
Ska strax gå ner till stan. Välklädd... det är -16 grader + strålande sol på massor av snö.

Räcker inte det för en vilodag? :)

Anonym sa...

Nej usch - inte slänga böcker! Det MÅSTE finnas nånstans de är välkomna?

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Länge hade jag den föreställningen också, att man inte får slänga böcker, men jag har släppt den. Jag skänker bort snygga exemplar, men mina gamla grammatikböcker från 70-talet... eller om invandringspolitiken 1973? Fula, brunbladiga pocketböcker ... vill ingen ha.

malou sa...

Grattis till "bäbisen"! Egentligen tycker inte jag heller att man får kasta böcker, men det är stor skillnad på böcker och "böcker"..

Anonym sa...

Grattis, jössas vad nervöst du har varit, men jag förstår fullt ...
Tack för ditt erbjudandet, den där pocketbocken tar jag mer än gärna. Du kan maila direkt till evelyn@neonela.se så kan jag maila tillbaka adressen. Det är verkligen mycket snäll. Spännande!
Ha en bra kväll!

Bloggblad sa...

malou: Tack, nu är jag jättenyfiken på att få höra den som den ska vara, eftersom jag hade fattat lite fel.
Se nedan - så ser du att jag inte slänger urskiljningslöst, jag hittade en bok som jag trodde skulle intressera "ela".

ela: Ja, det är läskigt att lämna iväg sångtexter så där! Jag mailar! Roligt att du vill ha den.