Statcounter

torsdag, juli 18, 2013

Inte så betungande...

Barnvakt är det kul att vara - speciellt när barnet inte längre behöver vaktas utan är så stor att hon är mer som en liten kompis att ha trevligt med.
En principsak det där att inte trängas med en massa människor i kö i 45 min för att äta jättedyr glass som man inte orkar äta upp, utan köpa en kula och sitta på kajen och titta på samma folkliv som de dyrätande som väntat.
 En medeltida stad bor vi ju i... så klädseln måste anpassas...
 Och inte för gammal att åka tuff-tuff-tåg...
Efter denna svettiga dag i stan var det skönt med ett dopp i Klarsjön som är vad den heter. Morfadern som målat hela dagen tyckte också att det var skönt.
Ute på havet bland allt sjögräs ligger jag inte i så himla länge - men här, med sandbotten och ljuvligt ljummet vatten var det gôtt. (Fast han med båten håller absolut inte med - det är havsbad som gäller. Punkt.)

11 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag upplevde samma sak med Casimir när han var här några dagar. Han var ett litet sällskap trots att han bara är nyss fyllda sex. Men han är väldigt klok och funderar på mycket...
Ser skönt ut med Klarsjön. Har inte varit där sen du och jag var där med våra döttrar som lärde sig simma. 29 år sen väl?

Bloggblad sa...

Det är jättekul när de blir pratbara. Här har vi diskuterat och sjungit sen före 8 i morse...

Det är jättevackert ute vid Klarsjön, och mycket barnvänligt bad. Stick dit nångång när barnbarnen är här. Jag tror att det var -82 eller -83. Det regnade i alla fall fram till deras avslutning därute, sen blev det en kanonsommar, extremt varmt.

Anonym sa...

Det ser verkligen skönt ut - och det verkar som om du och barnbarnet hade en trevlig dag med späckat program.

Visst är det kul när barnen börjar bli sällskap i st f bara yrväder.

Jag undrar hur lång hon kommer att bli - hon har ju redan modell-långa ben!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Långa ben, rak kropp och stora lockar i det blonda håret... precis som jag hade velat se ut när jag var rultig med kort råttfärgat hår som barn.

Det är så härligt - speciellt att vakna före 8 och få höra att jag väckt henne med mina snarkningar - sen har hon sjungit för mig i ett par timmar. Vi har googlat på de engelska texterna och övat lite så att det åtminstone blir någorlunda rätt. Nu sjunger hon för morfar medan han äter frukost...

mossfolk sa...

Så härligt! Och det är (också) en rolig ålder. Stor ibland och liten ibland :)
Nu blev jag jättesugen på att bada!

Bloggblad sa...

mossfolk: När jag var klasslärare tyckte jag att åk 4 var roligast. De är stora nog att resonera med - och små nog att hoppa upp i knät ...

Jag är ALLTID sugen på att bada. Ska nog bli ett par dopp i dag med.

Elisabet. sa...

Jag minns ett bad i Sävelången utanför Floda ..., en sommarkväll tillsammans med min svägerska och det var nåt så ljuvligt härligt att bada i en sjö med "lent" vatten .., jag hade nästan glömt hur det kändes!

Det ALLRA lenaste vattnet jag någonsin badat i, finns i Norge, i sjön Mjösa.

Cicki sa...

Låter som om ni haft en toppendag....:-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag har också några såna badminnen från sena kvällar från den tiden jag åkte på hälsohem en vecka varje sommar. Vi stack ofta iväg ett gäng och badade framåt nattkröken...

I Norge har jag faktiskt aldrig badat. Minns bara att jag har frusit de två gånger jag varit där.

Cicki: Enkla nöjen - men härliga!

Klimakteriehäxan sa...

Låter som en toppendag!

Bloggblad sa...

K-häxan: Det var två toppendagar, men nu är mormodern lite trött..