Statcounter

fredag, mars 21, 2014

Sjung fej...

Eller "finn släng" eller vad det heter det där ... I dag har jag äntligen tagit tag i det som en gång var sonens rum, konverterade till gästrum men snabbt gick över till att bli skräprum eftersom det sällan kom några gäster. Här är det några tomma kassar kvar av en stor mängd överfulla, inte tänkte jag på kameran när jag kavlade upp ärmarna. Jag har lite påssjuka... men nu är det rensat.
Noterna hamnade i en hög för sig, den ska sorteras ihop med ytterligare några tusen notblad... och så lite annat som blev över. Glädjande nog hittade jag de böcker som jag letat länge och väl efter.
 Äntligen utrymme för de altandynor som legat i ett hörn på golvet och dammat.
Och - gästrummet ser ut som det gjorde när det målades för sisådär 7-8 år sen. Dörren behöver inte ständigt vara stängd längre.
Men - livet är inte bara fyllt av skräp. Det kom en trevlig tidning i förrgår... med reklam för Lindas och mina sånger.
 Vad vore en blogg utan vårblommor? Nu har jag sett mina första i leran på åkern strax intill.

18 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det är så skönt när man äntligen får ärmarna uppkavlade och rycker igång. Plötsligt så har det hänt! Dessutom går det fortare än man har tänkt sig, man förvånar sig själv.
Lite julafton blir det också, för man vet ju aldrig vad man kan hitta:)

Trevlig fortsättning på våren!

Ökenråttan sa...

Ja, att röja i hemmet är mycket uppiggande. Att bli av med gammalt skräp och glesa ut bland möblerna är ett bra sätt att få energi. Det är verkligen som det står i sjung fej böckerna: man tyngs ner mentalt av att se skåp och garderober som bågnar av gud-vet-vad för gammalt skräp. Vi har kört stora lass till Myrorna med böcker som vi inte längre känner för att behålla och kläder som har blivit för små och pinaler som vi inte ens vet varifrån dom kom och vad vi skulle kunna ha dom till. Ljuvligt!

Bloggblad sa...

Pettas: Jag hade räknat med heldagsjobb igår, men var klar på under tre timmar. Jag ska ta det lugnt i helgen, sen drar jag igång på måndag igen.

Ökenråttan: Jag brukar göra rejäla röjningar varje sommar, men ändå fylls det på med sånt som bara ligger och skrotar, jag fattar inte varifrån allt kommer. Jag köper ju ingenting... Och visst är det en njutning när det blir rensat!
Här försvåras jobbet lite av att jag är gift med en "kan-vara-bra-att-ha"-hamster.

Klimakteriehäxan sa...

Har exakt samma läge i det som fortfarande kallas Sonens rum ...

Elisabet. sa...

Kul med artikeln, det måste verkligen kännas härligt! Och så rummet förstås, men jag antar att det kommer i andra hand.

Anonym sa...

Ordvitsigt - och nyttigt rensande.
Gäster kommer nog om du väntar litegrann. Långväga, ickerökande t o m :)
Fast dom kanske är artiga nog att invänta inbjudan.....hmmm

Kulsprutan

Ökenråttan sa...

Även jag är gift med en hamster ... Vi har t.ex. 7 miljoner cd-skivor. Jag fick ögonen på en särskilt bortglömd och tråkig skiva och sa "Den här kan vi väl ge bort? Vi spelar den ALDRIG, för vi gillar den inte ens." Jovisst, det kunde vi. Hurra! "Men vänta, jag ska bara kopiera den först." Vad gör man?

Bloggblad sa...

K-häxan: Gamla uttryck sitter... men vår dotter flyttade hemifrån så pass tidigt och hade först det rum som jag har nu, sen det som brorsan tog över, så hon har inget rum uppkallat efter sig längre.

Elisabet: Det är så roligt med lite draghjälp, för du anar inte hur trångt det är på kyrkomusikens marknad... jag hade inte en aning om att det fanns så många som skriver kyrklig musik.

Kulsprutan: Jag trodde att vissa gäster föredrog Brunnshotellet... :) Men vår gästrum har avskilt läge och champagneverada har jag också, så du är alltid välkommen!

Ökenråttan: Här är det värre med verktyg och träbitar och gamla apparater - speciellt datorer och fjärrstyrda saker som flyger eller åker... Hur trasiga som helst en del av dem, men... man vet inte, kanske behövs just den lilla grejen om nåt annat går sönder?

Ökenråttan sa...

Ja, alltså, nu var jag lite diskret mot min hamster... Även här finns det kubikmeter med gamla sladdar och kontakter och annat dylikt och varje gång vi behöver nåt i den vägen så måste man köpa, för det vi har är i alla fall fel sorts pryl eller fel mått eller nåt.

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Jag blev varnad av min svärmor redan innan vi gifte oss; han gick till soporna och plockade tillbaka de kläder hon slängt...

Jag säger som en väninna suckade: "Dom små liven..."

Humlan sa...

Jag håller på med ett evighetsarbete när det gäller högarna och tycker att dom aldrig minskar. Kan bero på dålig arbetskapacitet och att hamstergenen är väldigt aktiv.

Jag måste nog ge mig ut och spana efter vårblommor man vet ju aldrig hur snabbt det går, plötsligt har man missat våren och det är sommar.

Annika sa...

Jätteskönt då det är gjort!!
Inga vårblommor för mig att fota ännu denna nådens vinter…
Senare än ngnsin här där jag bor. Imorrn snackas det snö igen.
Oh well. Typ.

Musikanta sa...

Så snyggt det blev! Kanske jag ska börja röja te vecka...
Inte dåligt att få en dryg helsida i Körjournalen. Jättebra foto på dig också!
I

Bloggblad sa...

Humlan: Vi har så pass stort hus och är slarviga av naturen, så det är bara att börja om från början när det sista är klart.

Annika: Ja, skönt - men det är bara ETT rum, jag har sex till och 18 fönster till...

Musikanta: Tack, ja artikeln blev riktigt bra. Fotot är 5 år gammalt, men det är mest håret som ändrat sig lite.
Resten av huset är rätt stökigt, så jag kikar in i gästrummet ibland för att se att det är fint nånstans.

Eleonora sa...

Du har då verkligen börjat ditt nya liv med att rensa. Nu kan du titta in i härligheten - och vips får du inspiration till att fortsätta. Så vinner man städkriget! Lycka till med den fortsatta raiden.

Men glöm inte bort den sköna våren och de härliga promenaderna som du brukar göra.

Ha det gott och må bra önskar
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: ingen fara, promenader lockar alltid mer än röjning. I dag skiner solen och det är vindstilla och ganska varmt... så snart ger jag mig ut. Hinner säkert dammsuga lite inför helgen. Inga röjprojekt idag, vilar upp mig inför en fullmatad helg.

Annika sa...

Underbart skönt då man rensar i röran. Som en rening för själen.
Jag är så dålig på att rensa ur, måste bli bättre på det! På alla sätt.
Härligt med vårtecken. Här syns knappt ett enda ett än…
Ha en bra helg!

Bodil Staaf sa...

När jag tänker bakåt i tiden, så där tretton år, så vill jag minnas att sonen Kalles rum nämndes "Kallförrådet" Är det så eller är det fel på mitt minne